Baskan Seçer'den Maas Müjdesi Açiklamasi Isçilerin Taban Ücreti  25 Bin 100 TL  Oldu

Baskan Seçer'den Maas Müjdesi Açiklamasi Isçilerin Taban Ücreti 25 Bin 100 TL Oldu

İçel Büyüksehir Belediyesi, DISK Genel Is ve Belediye Is arasinda, İçel Büyüksehir Belediyesi ve İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) çalisanlarini kapsayan "Toplu Sözlesme Ek Protokol Imza Töreni" gerçeklestirildi. Törende isçilerle bir araya gelen İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, imzalarin ardindan isçilere maas müjdesini duyurdu. Protokol kapsaminda isçilerin taban maasi 25 bin 100 TL’ye yükseldi.

Edip Buran Kapali Spor Salonu’nda düzenlenen imza törenine Baskan Seçer’in yani sira, Belediye Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Güney Demirdas, Belediye Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Ismail Duman, DISK-Genel Is Çukurova Bölge Baskani Kemal Göksoy, Belediye Is Sendikasi İçel 1 Nolu Sube Baskani Nail Kaya, Belediye Is Adana Sube Baskani Aytekin Aybar, Tüm Bel Sen İçel Sube Baskani Mustafa Özbay, Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, İçel Büyüksehir Belediyesi ve MESKI bürokratlari ile daire baskanlari ve binlerce isçi katildi.



“İçel halki memnuniyetini yüksek sesle getiriyorsa, sizlerin sayesinde”

Isçilere, ‘Yol arkadaslarim, ailem’ diye seslenerek konusmasina baslayan Baskan Seçer, İçel’in muazzam bir sehir ve Türkiye’nin özeti niteliginde oldugunu belirterek, “İçel kardeslik, baris, huzur, refah, aydinlik ama her seyden önemlisi Cumhuriyetin ve Atatürk’ün kenti” dedi.

Böylesine degerli bir sehre hizmet etmekten mutluluk duyduklarini ifade eden Seçer, “11 binin üzerinde bir yol arkadasimiz ile İçel halkina hizmet ediyoruz. İçel halkina memnuniyetle hizmet eden sizlere tesekkürler ediyorum. İçel halki baskanini seviyorsa, memnuniyetini yüksek sesle dile getiriyorsa, bunlar sizlerin sayesinde” seklinde konustu.



“Sizlerle yol yürümekten mutluluk duyuyorum”

İçel halkina hizmet etmek ve kentte huzuru daim etmek için gece gündüz çalistiklarini vurgulayan Seçer, “Bu hizmetleri de her türlü badirelere karsi dik durarak, kararlilikla yapiyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün pesinde giden bir siyasi olarak yapiyoruz. Gecesini gündüzüne katmak, yagmur yas dinlemeden, soguk sicak dinlemeden aldigi maasin hakkini vermek, helal kazanç nedir siz bilirsiniz. Sizler hayati yasayarak ögreniyorsunuz. Tipki bu topraklarda yetismis baskaniniz gibi” ifadelerine yer verdi.

Seçer, “Hep basimi dik, alnimi açik gezdiriyorsunuz, sizlere sükranlarimi sunuyorum. Ben sokaga çikip alni açik gezen bir belediye baskaniyim. Eger yetimin hakkina tenezzül etmiyorsaniz, hizmetten baska bir beklentiniz yoksa, dünya malinda gözünüz yoksa iste bir belediye baskaninin bekledigi, duymak istedigi ve kazanci budur. Bana bu duygulari yasattiginiz için sizlere İçel halki adina tesekkür ediyorum” diye konustu.



"Sürekli isçi statüsünde çalisan personelin haftalik çalisma saati 40’a düstü"

İçel Büyüksehir Belediyesi emekçilerinin taleplerinin basinin taci oldugunu belirten Seçer, mevcut imkânlarla emekçiler için en hakkaniyetlisini yapmaya çalistiklarini söyledi.

Göreve geldiklerinde sürekli isçi statüsünde çalisan personelin haftalik çalisma süresini 45 saatten 40 saate düsürdüklerini hatirlatan Seçer, bunun bir kazanim oldugunu belirtti.

Görev sürelerinde kadin çalisanlarin sayisinin da yaklasik yüzde 7 seviyesinde arttigini belirten Seçer, “Bu bir kazanimdir. Her birimde, asamada, sokakta çalisan, otobüs kullanan kadin kardesimden yönetici, daire baskani, müdür seviyesindeki kadinlara kadar bu bir kazanimdir. Bu Cumhuriyetin ve demokrasinin kazanimidir. Hem çalisma hayatinda hem siyasal yasamda kadinlarin sayisi artsin. Arzum, istegim ve mücadelem budur” ifadelerini kullandi.

Taban ücret 25 bin 100 TL oldu

Konusmasinin devaminda maas müjdesini isçilerle paylasan Seçer, 14 bin 686 TL olan taban ücret yüzde 71 artisla 25 bin 100 TL oldugunu açikladi.

Isçilerle bu müjdeyi paylasmaktan mutluluk duydugunu ifade eden Seçer, “Hem Belediye Is hem Genel Is baskanlariyla oturduk, konustuk, degerlendirmeler yaptik. Yüzde 71 artista taban ücret 25 bin 100 TL hayirli olsun” dedi.

Seçer ayrica İçel Büyüksehir Belediyesi ile MESKI bünyesinde çalisan 375 kadrolu isçi statüsündeki isçileri kapsayan ve Mart ayinda yapilmasi planlanan toplu is sözlesmesini de 2 ay erkene aldiklarini, yeni toplu sözlesmeyi de önümüzdeki birkaç gün içerisinde paylasacaklarini aktardi. Seçer, “Umut ediyorum, sadece İçelimizde degil, tüm ülkemizdeki 86 milyon insanimizin da refah artsin, emek karsiligini alsin, ülkemiz zenginlessin” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Toplu Sözlesme Ek Protokolü Baskan Vahap Seçer, DISK Çukurova Bölge Baskani Kemal Göksoy, Belediye Is İçel Sube Baskani Nail Kaya, MESKI Yönetim Kurulu Baskani Olcay Tok, MESKI Genel Müdür Yardimcisi Seyfettin Atar, Kültür A.S. Yönetim Kurulu Baskani Bedri Dursun ile Imar A.S. Yönetim Kurulu Baskani Ali Uyan tarafindan imzalandi.

Çalisanlar maas artisindan memnun

Yapilan artisin ardindan alacaklari maas hakkinda degerlendirmelerde bulunan Özgür Çiftçi, Baskan Seçer’in çalisanlarin beklentilerini dinledigini ve yanlarinda oldugunu söyledi.

Verilen zam için Seçer’e tesekkür eden Aytekin Açikgöz de “Ayagina tas degmesin, isçiyiz, emekçiyiz. Kendim adima ve bütün arkadaslarimin adina çok tesekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Vahap Seçer göreve geldiginden itibaren çalismaya basladigini söyleyen Ayse Kaya ise “Baskanimiz her zaman isçinin yaninda, çok deger veriyor. Onun sayesinde çocugumuza ekmek götürüyoruz. Ben hem anneyim hem babayim, baskanimla gurur duyuyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile