Baskan Togar Açiklamasi 'Ilçemize 61 Adet Park Ve Yesil Alan Kazandirdik'

Baskan Togar Açiklamasi 'Ilçemize 61 Adet Park Ve Yesil Alan Kazandirdik'

Tekkeköy Belediye Baskani ve Adayi Hasan Togar, “Samsun’un en çok yesil alan, park ve spor tesisi yapan belediyesi olmanin hakli gururunu paylasiyoruz. Son 10 yilda 61 adet park ve yesil alani ilçemize kazandirdik” dedi.

10 yilda yapilanlar hakkinda bilgiler veren Baskan Togar, “Bugüne kadar ilçemizin merkezinden kirsal mahallelerine kadar oyun alanlari, kamelyalari, spor aletleri gibi farkli malzemelerle donattigimiz 61 yeni parkimiz ve 110 bin metrekarenin üzerinde bir alani halkimizin hizmetine sunduk. En çok nüfusu barindiran 19 Mayis Mahallemizde bu rakam 20 bin metrekarenin üzerinde ve yeni nesillere yemyesil bir çehre birakabilmek için 68 bin fidani da toprakla bulusturduk” diye konustu.

Kent merkezinde yer alan Nostalji Parki’nin da bu alanda yapilan özel çalismalardan biri oldugunu belirten Togar, “Yaptigimiz tüm park ve yesil alanlarin en özellerinden birisi ise Nostalji Parkimiz. Kent merkezimizdeki eski gar binalarimizi tarihin ve doganin essiz büyüleyici güzellikleri içerisinde bir asirlik çinar agaçlari gölgesinde adeta botanik bahçesine dönüstürdük. Asirlik tren istasyonumuzun tarihi dokusuna zarar vermeden restore ederek turizme kazandirdigimiz bu çalismamiz insanlarimiz için kentin içinde nefes alabilecekleri bir yasam alani olarak hizmet vermeyi sürdürüyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile