Baskan Yalçin Açiklamasi 'Ekonomimiz Üst Üste 14 Çeyrekte Büyüme Saglayarak Güven Vermistir'

Baskan Yalçin Açiklamasi 'Ekonomimiz Üst Üste 14 Çeyrekte Büyüme Saglayarak Güven Vermistir'

Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) tarafindan kamuoyuyla paylasilan, 2023 yili büyüme rakamina iliskin açiklamada bulundu.

Baskan Yalçin, “Türkiye ekonomisi 2023 yili dördüncü çeyrek dilimde yüzde 4 oraninda büyüme saglamistir. 2023 yilindin tamamina iliskin büyüme rakami ise yüzde 4,5 olmustur. Bu rakam, ekonomik olumsuzluklara, küresel ve bölgesel istikrarsizliklara karsin ekonomimizin güçlü yapisini ortaya koymaktadir. Ekonomimiz üst üste 14 çeyrekte büyüme saglayarak güven vermistir” dedi.

Yalçin, “Türkiye ekonomisi 2023 yili ilk çeyrekte yüzde 4, ikinci çeyrekte yüzde 3,9 büyüme saglamisti. Temmuz, agustos ve eylül aylarini kapsayan üçüncü çeyrekte ise yüzde 5,9 büyüme elde edilmisti. Dördüncü çeyrekte ise yüzde 4’le beklentiler çerçevesinde büyüme elde edilmistir. 2023 yili ortalama büyüme rakamimiz ise yüzde 4,5 olmustur” ifadelerini kullandi.

Baskan Yalçin, “Son 14 çeyrekte Türkiye ekonomisi büyümeye devam etti. Bu büyüme, küresel jeopolitik gerilimler ve agir enflasyon dalgasi gibi zorluklarla mücadele ederken önemli bir basaridir. Bu olumlu gelismeler, Türkiye’nin dis dünya pazarlarinda yogun bir sekilde hissettigi dünya ticaretindeki küçülme ve üretimdeki olumsuz etkilesimlere ragmen gerçeklesmistir. Türkiye ekonomisi için öngörülebilir ve kurala dayali politikalarin sürdürülmesiyle daha güçlü bir büyüme temeli olusturulabilir. Önümüzdeki dönemde de bu olumlu ivmenin devam etmesi umuduyla sanayiciler olarak durmaksizin çalismayi sürdürecegimizin bilinmesini isterim” diye konustu.

Baskan Yalçin, “Türkiye’nin ve Kayseri’nin büyüme oranlarini artirmak ve kalkinmanin her alana yayilmasini saglamak için daha çok gayret göstermeli ve enerji harcamaliyiz. Ihracata yönelik üretimi artirmak ana hedefimiz olmalidir. Bunu saglayabilmek için de yatirim, istihdam ve özellikle yüksek teknolojili üretim alaninda yeni adimlara ihtiyaç duyulmaktadir” seklinde konustu.

Baskan Yalçin, açiklamasini söyle sürdürdü:

“Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Türkiye’nin yeni yüzyila damgasini vuracak islere imza atmasi sarttir. Özellikle savunma sanayi alaninda yüksek teknoloji içeren üretim tüm dünyanin gözleri önüne serilmektedir. Sanayiciler olarak yeni adimlarin atilmasinda katki saglayabilmek adina, Hükümetimizden yatirimlarin daha fazla desteklenmesini beklemekteyiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile