Batman'da, Doğal Afetlerde Ölenler İçin Mevlit Okutuldu

Batman İl Müftülüğü, doğal afetlerde hayatını kaybedenler için 3 dilde Mevlit okuttu.

Batman İl Müftülüğü, doğal afetlerde hayatını kaybedenler için Merkez Ulu Camii'nde Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere üç dilde mevlit okuttu.

Mevlit programına katılan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, yaptığı konuşmada, bütün insanların öleceğini, kiminin ölümünün hastalıktan, kalp krizinden ve ya doğal afetlerden ve ya başka sebeplerden olduğunu söyledi.

Ölümün nedeni ne olursa olsun acı olduğunu belirten Erhan, şöyle konuştu:

'Tabi ki ölüm hepimizi üzer, acı verir. Allah bizim takdirimizi böyle belirlemiş ise bize, ona iman etmek düşer. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), “Suda boğulanlar, ateşte yananlar, enkaz altında kalanlar, veba gibi bulaşıcı bir hastalıktan ölenler, sıtma gibi ateşli hastalıktan ölenler, ilim yolunda ölenler, ciğer hastalıklarından ölenler, baş ağrısından ölenler, karın ağrısından ölenler, ailesinin nafakasını helâlinden kazanmak için çalışırken iş kazasından ölenler, akrep, yılan sokması gibi sebeplerle vefat edenlerin Allah’ın izniyle şehitlerin alacağı sevapları alacağını ifade buyurmuştur. Bu vakaların olması neticesiyle başımıza gelen bu acıları kabul eder ve iman ederiz, ancak afetlere karşı tedbirimizi almakla da mükellefiz. Bu yüzden afetlere karşı alınması gereken tedbirleri alma konusunda dikkat ve ehemmiyet göstermeliyiz. Afetlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar dilerim.'

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Kürkçe, Türkçe ve Arapça mevlit okundu.

Mevlit programı, İl Müftüsü Erhan ve İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran’ın yaptıkları dualarla sona erdi.

Mevlit programına, Batman AFAD İl Müdürü Feyzi Bakır, AFAD çalışanları, İl Müftülüğü mevlithanları ve cami cemaati katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile