Battalgazi'de Depremlerde Hasar Alarak Tadilata Alinan Yapilar Için Ek Tedbir

Battalgazi'de Depremlerde Hasar Alarak Tadilata Alinan Yapilar Için Ek Tedbir

Battalgazi Belediye Meclisi Eylül ayi olagan toplantisi, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder baskanliginda gerçeklestirildi. Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantisinda deprem sonrasi tadilati yapilacak veya yeni yapilacak yapilarla ilgili 31 maddelik tedbiri içeren ek karar mecliste kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül ayi olagan toplantisi Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder baskanliginda gerçeklestirildi.

Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda yoklama, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan toplantida, ilk olarak Agustos ayi olagan toplantinin karar özeti oy birligiyle kabul edildi. 9 gündem maddesinin görüsüldügü toplantida bazi maddeler kabul edilirken bazi maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Battalgazi Belediyesi Eylül ayi oturumunda önemli bir karar da alindi. 6 Subat’ta meydana gelen depremlerde hasar alan yapilarin tadilatlari ve yeni yapilacak binalarla ilgili ek tedbirler getirildi.

Meclise sunulan ek ilave ve maddelere göre depremden etkilenen binalarin yani sira yeni yapilacak yapilarla ilgili 31 maddelik tedbir karari oy birligiyle kabul edildi. Madde ile ilgili konusan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Ilçemiz Kahramanmaras merkezli depremlerde ciddi hasar aldi. 6 Subat depremleri sonrasinda az hasarli ve orta hasarli binalarda tadilat isleri yapilirken bu tadilatlar bizim belirledigimiz kati kurallara göre yapilacak. Insanimizi riske atmak istemiyoruz. Kirislerden kolanlara ve diger yapilacak tadilatlara kadar daha kati kararlar aldik meclisimizde. Yeni yapilacak binalarla ilgili de ek tedbirler getirdik. Ilçemizde daha dayanikli yapilar olacak. Depreme daha dayanakli ve güçlü olacagiz” ifadelerini kullandi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayi olagan toplantisi 4 Ekim Çarsamba günü saat: 14.00’de Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda gerçeklestirecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile