Battalgazi'deki Prestij Sokaktan Esnaf Ta Müsteri De Memnun

Battalgazi'deki Prestij Sokaktan Esnaf Ta Müsteri De Memnun

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafindan “Sokak Sagliklastirmasi” çerçevesinde Sire Pazari’ni daha da canli hale getirmek ve estetik bir görüntü kazandirmak amaciyla yapilan Prestij Sokak Projesi’nde yapilan çalismalardan esnaflar da müsteriler de memnun olduklarini ifade ettiler.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimatiyla Fen Isleri Müdürlügü tarafindan dünya kayisi ihtiyacinin karsilandigi kayisi baskenti Malatya’daki Sire Pazari’na daha fazla yerli ve yabanci turist çekebilmek ve estetik bir görüntü kazandirmak amaciyla Yenihamam Mahallesinde yapimi gerçeklestirilen Prestij Sokak çalismalari tamamlandi. Aras Sokak’taki 62 dükkani içeren çalismalar ile hak ettigi degere kavusan Sire Pazari yepyeni bir görünüme bürünürken, yapilan çalismalardan esnaf da müsteriler de memnun. Sikligi ve zarafetiyle göz kamastiran Prestik Sokakta 6 milyon lirayi asan çalismalar, kentin tarihsel kimligi açisindan da büyük önem arz ediyor.

Esnaflardan Baskan Güder’e tesekkür

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in dört dörtlük bir is yaptigini aktaran esnaf Erdal Aladas, “Sire Pazarimiz hak ettigi degere bu çalisma ile kavustu. Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder, bu sokaga çok deger verdi. Çok güzel çalismalari ve hizmetleri var. Bizim kendi dükkanlarimizi yaptiracak gücümüz yoktu ve baskanimiz burada güzel bir çalisma yapti. Allah kendisinden razi olsun. Baskanimizin kendisi de yaptigi islerde dört dörtlük. Kendisi bizim basimizin tacidir. Baskanimiz bu sokakta esnafimiz ve vatandaslarimiz için güzel bir ortam hazirladi. Disarida gelen turistler burada alisveris yaptiklari zaman, buranin resmini çekiyorlar. Bu çalismalarin kimin tarafindan yapildigini bize soruyorlar. Bizde baskanimizin herhangi bir karsilik beklemeden bizim ve sizin için yaptigini söylüyoruz. Bu sokaktan insanlar gönül rahatligiyla alisveris yapiyor. Islerimizde gözle görülür bir artista yasandi. Koca yürekli baskanimiza cani gönülden tesekkür ediyorum” dedi.

Esnaf Yusuf Dogan ise “Türkiye ve Malatya’nin kayisi ihtiyacini bu sokak karsiliyordu ve burada mutlaka bir çalisma yapilmasi gerekiyordu. Sire pazari çok kötü durumdaydi. Insanlarimiz burayi güzel görmek istiyordu. Yillardir bu çalismayi bekliyorduk. Hak eden çalismayi da Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder gerçeklestirdi. Gereken en güzel çalisma burada yapildi. Baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Esnaf ve vatandaslarimiz yapilan çalismalardan bir hayli mutlu. Islerimiz daha da artti. Emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile