Belçika'da Türk siyasetçi, aşırı milliyetçi partiden aday oldu

Belçika'da Federal Parlamento'ya girmeyi başaran ilk Türk asıllı vekil olan Cemal Çavdarlı, uzun bir sessizliğin ardından yeniden siyaset sahnesine dö

Belçika'da Federal Parlamento'ya girmeyi başaran ilk Türk asıllı vekil olan Cemal Çavdarlı, uzun bir sessizliğin ardından yeniden siyaset sahnesine döndü. Daha önceki partisi Flaman Sosyalistler (Sp.a) ile yollarını ayıran Çavdarlı, 13 Haziran'da yapılacak erken genel seçimlerde Lijst Dedecker (LDD) Partisi'nden aday oldu.

Doğu Flaman Bölgesi (Oost-Vlaanderen)'den adaylığını koyan Cemal Çavdarlı, bölge listesinde üçüncü sırada yer aldı. Tercihli oylarla ikinci sıraya yükselmeyi hedefleyen Çavdarlı, 2003 yılında yedek listeden Federal Parlamento'ya girmeyi başaran ilk Türk asıllı milletvekili olmuştu.

Gent şehrinde cami derneği başkanlığı görevini de yürütmüş olan Cemal Çavdarlı'nın aşırı milliyetçi LDD Partisi'nden aday olması Türk toplumunda şaşkınlıkla karşılandı. Çavdarlı ise partisi içinde kemikleşmiş bir görüşün olmadığını ve kendisinin var olan önyargıları kırabileceğine inandığını kaydediyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile