Belediye Eliyle Insa Edilecek En Büyük Içme Suyu Baraji Düzbag'da Yapilacak

Belediye Eliyle Insa Edilecek En Büyük Içme Suyu Baraji Düzbag'da Yapilacak

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan Baskan Fatma Sahin öncülügünde hayata geçirilen, Istanbul Melen Projesi’nden sonra Türkiye’nin en büyük 2’nci büyük içme suyu projesi olan Düzbag Içme Suyu Projesi kapsaminda yeni dönemde belediye eliyle insa edilecek en büyük içme suyu baraji yapilacak.

Küresel isinma ve çevresel faktörler nedeniyle kurakligin gündem oldugu günlerde Gazi sehrin su ihtiyacini 2050 yilina kadar karsilayan Düzbag Projesi’nde Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in yeni döneminde yeni asamaya geçilecek. Mevcut isale hattinin devami niteliginde olacak 13 Milyar TL yatirim maliyetli Düzbag Baraji’nin yapimi tamamlandiginda yüzde yüz cazibeyle gelecek suyla yilda 1.5 Milyar TL enerji tasarrufu saglanacak.

Baraj tamamlandiginda 191 metre yüksekligine ulasacak, 166 milyon metreküp toplam su tutma hacmine sahip olacak. Baraj tamamlanip mevcut su sistemlerine entegre edildiginde ise Gaziantep, büyüksehirler arasinda en ucuz suyu kullanan illerin basinda gelmesi planlaniyor.

Isale hattinin tamamlanmasiyla memba kalitesinde su musluklardan akmaya basladi

Kahramanmaras’in Çaglayancerit ilçesine bagli Helete (Düzbag) Mahallesi’nden dogan Göksu Çayi’nin suyundan faydalanan Düzbag Içme Suyu Projesi’nin ilk etabi için toplam uzunlugu 144 kilometreyi bulan isale, iletim ve dagitim hatti ile regülatör tamamlanarak kullanima hazir hale getirildi.

Dösenen 2,6 metre çapli borular Türkiye’de içme suyu amaçli kullanilan en büyük boru çaplarindan birisi olup ayrica proje kapsaminda 3 bin 600 metre uzunlugunda 5,6 metre çapinda tünel açildi.

Düzbag Isale Hatti’nin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in online, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli’nin tören alanindan katilimiyla gerçeklesen açilisinda sehre resmen Düzbag suyu verildi, Gazi sehirlilerin musluklarindan memba kalitesinde içme suyu akmaya baslamisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile