Beü, Soma’daki Facia Nedeniyle Etkinlikleri İptal Etti

Beü, Soma’daki Facia Nedeniyle Etkinlikleri İptal Etti

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle eğlence etkinliklerini iptal ettiğini bildirdi.


BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle baş sağlığı mesajı yayımladı. Öte yandan 20. Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası kapsamındaki eğlence programlarının da iptal edildiği bildirildi.

Rektör Özer mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Manisa ili Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden maden işçisi kardeşlerimizin ölüm haberini derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Milletçe yüreğimizi kanatan, ülkemizi yasa boğan bu elim hadisenin acısını derinden hissediyoruz. Emeğin ve alın terinin anlamının en iyi okunabildiği bir coğrafyada yaşayan insanlar olarak karaelmas uğruna canlarını yitiren emekçilerin şehadet haberini almanın üzüntüsü içerisindeyiz. Faciada hayatını yitiren işçilerimize Allah’tan rahmet diler, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz. Meydana gelen elim hadisede şehadete yürüyen işçi kardeşlerimizin acısını derinden hissediyor; halen toprak altında bulunan kardeşlerimizden güzel haberler almayı yürekten diliyor; yaralı kurtarılanlara acil şifalar diliyoruz. Bu kahreden gelişme dolayısıyla Üniversitemizde devam eden 20. Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası kapsamındaki eğlence programlarını iptal ediyoruz. Başımız sağ olsun.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile