Beyaz Et Devi Keskinoglu, Matli Bünyesine Dahil Oldu

Beyaz Et Devi Keskinoglu, Matli Bünyesine Dahil Oldu

Türkiye’nin protein merkezi olmayi hedefleyen Matli Holding, Yörsan’in ardindan beyaz et sektörünün önde gelen firmalarindan Keskinoglu Tavukçulugu da bünyesine katti.

Türkiye’nin protein ihtiyacini karsilayan gida grubu olma hedefiyle yumurtadan sonra süt ve süt ürünleri sektörüne de güçlü bir giris yapan Matli, Akhisar’in dünyaya açilan en büyük markalarindan biri olan Keskinoglu Tavukçuluk firmasini da bünyesine katmasiyla birlikte beyaz et sektörüne de adim atti. 03 Subat 2023 tarihinde baslayan ihale süreci 04 Nisan 2023 tarihinde sonuçlandi ve karsilikli atilan imzalarla Keskinoglu Tavukçuluk hisselerinin yüzde 99,4’ü Matli grubu tarafindan satin alindi.

Türkiye’nin ilk ve tek tam entegre tavukçuluk kurulusu olan Keskinoglu, 10 farkli lokasyonda toplamda 104 adet kümeste üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Akhisar’daki Avrupa standartlari sertifikali 3 farkli tam entegre yumurta isleme tesisinde günlük 3 milyon adedin üzerinde yumurta ve 400 bin adet piliç eti isleme kapasitesi ile 2 yüze yakin ürün çesidine sahip Keskinoglu, ileri islem tesisinde yilda 30 bin ton üretim yapiyor. Yilda 95 milyon adet etlik piliç üretiyor, 2,5 milyon adet yarka yetistiriyor. Tesiste ayrica, pastörize olarak tam otomatik makinelerde islenen yumurtalari istege göre ak, sari ve bütün olmak üzere piyasaya sunuyor. Keskinoglu’nun butik alt markasi olarak 2005 yilinda üretilmeye baslanan Ravika zeytinyagi, günlük 30 ton kapasiteyle üretim yapiyor.

Matli bugün; 19 sirketi, 16 markasi, 1 Ar-Ge Merkezi, 10 binden fazla tedarikçisi, 6 bini askin çalisani ve 81 ilde 1000’e yakin bayisiyle Ülke genelinde 7 bölgede faaliyetlerini sürdürüyor. Yem üretiminde Türkiye’de birinci sirada olan Matli, 2010 yilindan beri perakende sektöründe yer aliyor. Yumurta, süt ve süt ürünleri üretiminde Türkiye’nin ilk 5 üreticisinden biri olan Matli’nin hedefi; besin degeri yüksek ürünleriyle protein ihtiyacinin karsilanmasinda tüketicilerin birinci tercihi olmak. Keskinoglu’nun gruba katilmasi ile hedefine daha çok yaklasan Matli, bu yatirimla hem bölge ekonomisine hem de daha büyük çerçeveden baktigimizda ülke ekonomisine katki saglamayi hedefliyor.

Türkiye’nin tarimdaki gelecegini yeni yatirimi ile daha ileri seviyelere tasimayi hedefleyen Matli, 53 yillik bilinçli hayvancilik, besleme uzmanligi ve tarim deneyimiyle, birebir faaliyette bulundugu en genis tedarik zinciri yönetimine sahip yapisiyla sektöre en fazla katma deger saglayan firma olmayi hedefliyor. Yeni yatirimi ile alternatif is modelleri olusturmayi da amaçliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile