Beypazari'nda 30 Yillik Su Hatlari Yenilendi

Beypazari'nda 30 Yillik Su Hatlari Yenilendi

Ankara Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) Genel Müdürlügü ekipleri tarafindan, Beypazari ilçesi Karasar, Saray ve Urus Mahallelerinin içme suyu sebeke hatlari yenilenirken, bölgeye yeni yagmur suyu ve atik su hatti insa edildi.

ASKI Genel Müdürlügü, Ankara’nin kroniklesen içme suyu ve altyapi sorunlarini çözüme kavusturmaya devam ediyor. ASKI ekipleri, Beypazari özelinde 2021 yilinda baslattiklari çalisma kapsaminda Karasar, Saray ve Urus Mahallelerinin içme suyu sebeke hatti, yagmur suyu ve atik su hatlarini yeniledi.

30 yillik hatlar yenilendi

Karasar Mahallesi’nin 30 yil önce dösenen hatlarini yenilemek için harekete geçen ASKI ekipleri mahalleye 16 bin 250 metre yeni içme suyu sebeke hatti, 7 bin 800 metre atik su hatti yapimi gerçeklestirdi. Mahallenin 3 bin 551 metrelik, içme suyu abone hatti da yenilendi. Ekipler ayrica yillar içinde eskiyen ve verimini yitiren 3 drenaj su kaynagini da yenileyerek mahallelinin hizmetine sundu. Saray Mahallesi’nde de 40 yil önce hizmete sokulan içme suyu hatti iptal edilerek 2 bin 860 metrelik yeni isale hatti devreye alindi. Mahallede gerçeklestirilen sondaj çalismasinin ardindan bulunan su, yenilenen su deposuna baglandi. Urus Mahallesi’nde ise 28 bin 144 metre içme suyu, 8 bin 430 metre de atik su hatti yapildi. Proje kapsaminda sondaj vurularak bulunan su, depoya verilirken yeni bir su deposu daha insa edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile