Beyzanur'un Süpheli Ölümüne Iliskin Davada Esi Beraat Etti

Beyzanur'un Süpheli Ölümüne Iliskin Davada Esi Beraat Etti

Kocaeli’de 3 aylik esi Beyzanur’u evde ölü bulan ve bir süre tutuklu kaldiktan sonra ev hapsine karar verilen sanigin yargilanmasina devam edildi. Mahkeme heyeti; yeterli, inandirici ve kesin delil elde edilemediginden, "süpheden sanik yararlanir" ilkesini göz önünde bulundurarak sanigin beraatine karar verdi.

Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya ev hapsinde bulunan Ömer F., avukatlari Osman Anil Acurman, Osman Keser, maktul Beyzanur Özel F.’nin ailesinin avukati Musa Kazim Özok ve aileler katildi.

Sanigin cezalandirilmasini isteyen Beyzanur’un annesi Arzu Özel, "Sanik daha önce 2 defa Beyzanur’un bogazini sikti. Üçüncü olayda kizimin ölüsünü aldim" dedi.

Beyzanur’un babasi ise "Size ve Türk adaletine güveniyorum. Kizim asla intihar etmez. Sakin ola kizimi öldüreni serbest birakmayin" diye konustu.



"22 aydir 4 duvar arasindayim"

Suçlamalari kabul etmeyen Ömer F., "Ben yapmadim. Esimle severek evlendim. Esime siddet göstermedim. Esimle tartisma yasiyorduk ama kendisine siddet uygulamadim. 22 aydir 4 duvar arasindayim. Beraatimi istiyorum" seklinde konustu.



Sanik beraat etti

Kararini açiklayan mahkeme heyeti; yeterli, inandirici ve kesin delil elde edilemediginden, "süpheden sanik yararlanir" ilkesi gözetilmek suretiyle sanigin beraatine karar verdi.

"Bu karar 10 Ocak’ta Ömer’e evlilik yil dönümü hediyesi oldu"

Karar sonrasi açiklama yapan Beyzanur Özel F.’nin annesi Arzu Özel, "Baska annelerin yürekleri yanmasin. Adalet Bakanligina sesleniyorum. Bu tür cezalara farkli bir yasa, farkli bir çözüm bulsunlar. Aileler yaniyor. 21 aydir adliye kapisindayim. 8 Ocak Beyzanur’un evlilik yil dönümüydü. Bu karar 10 Ocak’ta Ömer’e herhalde evlilik yil dönümü hediyesi oldu" ifadelerini kullandi.

"Kardesim huzur içinde uyusun, biz ailesi adalet pesinde kosacagiz"

Beyzanur’un agabeyi ise, "Bu beraat kararini kabul etmiyoruz. Kardesimin intikamini adalet yoluyla saglayacagiz. Kardesim huzur içinde uyusun, biz ailesi adalet pesinde kosacagiz" seklinde konustu.



Olay

Alikahya Mahallesi’ndeki apartmanda 20 Mart 2021’de meydana gelen olayda; Ömer F., olaydan 3 ay önce evlendigi esi Beyzanur Özel F.’yi bogazinda bornoz ipiyle ölü bulmus, olayin süpheli görülmesi üzerine tutuklanmisti. Sanik Ömer F., yaklasik bir yil tutuklu kaldiktan sonra ev hapsine karar verilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile