Bıçakladığı Eşini Hasta Yatağında Da Ölümle Tehdit Etti

Bıçakladığı Eşini Hasta Yatağında Da Ölümle Tehdit Etti

Polise mukavemetten 2 yıl hapisle cezalandırılan, bayram izni için çıkınca eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmek istenen 4 çocuk annesi kadın, yattığı hastanede de ölümle tehdit edildiğini söyledi.

İddiaya göre, polise mukavemet suçundan dolayı tutuklu bulunduğu Sivas Açık Cezaevi'nden 7 günlük bayram izninde devlet korumasındaki 4 çocuğunu ve akrabalarını görmek için geldiği Adana'da uyuşturucu bağımlısı eşi M.O tarafından bıçaklanarak öldürülmek istenen F.O, Dr.Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde 8 gündür tedavi görüyor. Kalçasındaki yaranın derin olması nedeniyle yürümekte güçlük çeken F.O'yu, kendisini öldürmek isteyen eşi, hastanede de cep telefonuyla defalarca arayarak, "Yarım kalanişi bitireceğim, seni öldüreceğim. Yattığın yeri biliyorum" diyerek ölümle tehdit etti. Ölüm tehditleri alan ve hükümlü olması nedeniyle F.O'ya, Karataş Kadın Cezaevi'nden bir kadın gardiyan hastanede eşlik ediyor. Kadın gardiyan, F.O'nun hem hastaneden kaçmaması hem de eşi tarafından öldürülmemesi için 24 saat koruma görevi yapıyor. Türkiye'de şiddet gören kadınlardan biri olan F.O, kendisini öldürmeden eşinin bir an önce yakalanıp tutuklanmasını istedi

F.O, 15 yıl önce görücü usulüyle M.O ile evlendiğini ve bu evliliklerinden İ. (14), Ö. (13), H. (12) ve H. (6) isimlerinde 4 erkek çocukları bulunduğunu söyledi. Evliliklerinin ilk yıllarının iyi olduğunu ancak 4'üncü yılında eşinin uyuşturucuya başlaması üzerine hayatlarının çekilmez hale geldiğini anlatan F.O, "Uyuşturucuya alışınca birlikte bana da şiddet uygulamaya başladı. Demirle, hortumla dövüyordu. Vücuduma sigara basıyordu. Kaç defa dayakla kolumu kırdı" dedi. Eşinin çalışmaması nedeniylekendisini de uyuşturucuya alıştırıp kötü yollara sürüklemeye çalıştığını ifade eden F.O, yaşadığı acı dolu günleri şöyle anlattı: "Bana dayakla uyuşturucu içirtip, üzerimden para kazanmaya çalıştı. Ben, razı olmayıp evden kaçtım. Kendisinden ayrılacağımı söyleyince çocuklarımı bana karşı kullanmaya başladı. 'Sana çocukları göstermem, seni öldürürüm' diye tehdit etti. Razı olmayınca, benim uyuşturucu kullandığımı söyleyip 4 çocuğumuzu devlet korumasına verdirdi. Boşanma davası açtım. Duruşmaya gidemediğimizden dava düştü. Yaklaşık 2 yıl önce polislerle tartıştım. O yüzden bana 2 yıl hapis cezası verildi. 1 yıldır cezaevindeyatıyordum." Bayramda çocuklarını ve aile yakınlarını görmek için cezaevinden 7 gün bayram izni aldığını belirten F.O, Adana'ya geldiğinde ablasına giderken eşinin yolda kendisini bıçak zoruyla kaçırdığını öne sürdü. Şakirpaşa Mahallesi'ndeki kayınvalidesinin evinde rehin tutulduğunu, bu sırada eşinin, "Benden ayrılmayacaksın, yoksa seni öldürürüm" diye tehdit ettiğini ifade eden F.O, "Ben de 'Artık seninle yapamıyorum. Ayrılacağım' deyince öfkelendi. Yanağımda sigara söndürdü. Tek ayak üzerinde durdurup, 'cezanıkestim' dedi. Kolumu onlarca kez acı çektirerek bıçakla dilim dilim kesti. Annesi S. de 'Oğlum öldür. Bıçağı küçük oğlunun eline veririz' dedi. Odaya geçip eroin çektikten sonra içeri girip ayağıma ve bacağımın kalça bölümüne 2 kez bıçak sapladı. Bacağımdan kan akıyordu. Beni üst katta bırakıp ana oğul aşağıya kahvaltı yapmaya indi. Ben de aşağıya inip, açık kapıdan çıkıp kaçtım. Tarlaların içinde yaralı halimle kilometrelerce koştum. Yolda gördüğüm aracı durdurdum. O da beni bir tıp merkezine götürdü"dedi. Eşinin elini kolunu sallayarak sokaklarda gezdiğini kendisinin ise hastanede her an öldürülme korkusuyla yaşadığını ifade eden F.O, "Adam hastanede nerede yattığımı bile biliyor. Gelip beni öldüreceğini söylüyor. Polis ne yapıyor, yakalayıp serbest bırakıyor. Olacak iş değil. Yakalayıp tutuklamak için illa beni öldürmesini mi bekliyorlar? Beni öldürdükten sonra mı içeri atacaklar? O zaman içeri atmalarının ne anlamı kalır. İşte bu zihniyet yüzünden onlarca kadın eşleri tarafından öldürülüyor. Hani kadınhakları vardı; hani kadın korunacaktı? Suçlu dışarıda, ben hastanede. Böyle adalet mi olur? Psikolojim bozuldu. Geceleri 'acaba beni öldürmeye gelecek mi' diye korkudan uyuyamıyorum" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile