Biden'de Kendisine 'Hafizasi Zayif' Diyen Savciya Tepki

ABD Baskani Joe Biden, Özel Yetkili Savci Robert Hur’un hazirladigi raporda hafizasinin zayif olduguna iliskin ifadelere tepki göstererek, “Hafizam iyi” dedi.

ABD Baskani Joe Biden’in evinde ve ofisinde bulunan gizli belgelerle ilgili yürütülen sorusturmada, Özel Yetkili Savci Robert Hur’un hazirladigi 345 sayfalik rapor yayinlandi. Raporda “hafizasi zayif yasli bir adam olarak” nitelendirilen 81 yasindaki Biden’a herhangi bir suçlama yöneltilmeyecegi belirtildi. Raporda ayrica Biden’in oglu Beau Biden’in ölüm tarihini tam olarak hatirlayamadigina yönelik bilgiler de yer aldi. ABD Baskani raporda yer alan ifadelere tepki göstererek, hafizasinin iyi durumda oldugunu söyledi.

Konuya iliskin açiklama yapan Biden, oglunun ölüm tarihini hatirlayamadigina iliskin ise "Bunu söylemeye nasil cesaret eder? Kimsenin bana onun ne zaman öldügünü hatirlatmasina ihtiyacim yok" dedi.

Israil-Gazze arasindaki çatismalarin basladigi tarihte özel savciyla görüsmeler yaptigini belirten Biden, o dönemde uluslararasi krizle ilgili çok mesgul oldugunu söyledi.

Biden, "Ben iyi niyetliyim ve yasliyim. Ne yaptigimi biliyorum. Bu ülkeyi yeniden ayaga kaldirdim” ifadesini kullandi.

Özel Yetkili Savci Robert Hur’un hazirladigi rapor, Beyaz Saray’in herhangi bir düzenleme talebinde bulunmayacagini duyurmasinin ardindan kamuoyuna açiklanmisti. Biden’in belgeleri kasitli olarak sakladiginin tespit edildigi belirtilen raporda, Biden’i gizli belgeleri uygunsuz sekilde kullanmaktan mahkum etmenin zor olacagi çünkü görüsmelerde oldugu gibi kendisini jüriye sempatik, iyi niyetli, hafizasi zayif yasli bir adam olarak sunacagi belirtilmisti.

Özel Yetkili Savci Hur, sorusturma kapsaminda Biden ile toplam 5 saatlik görüsme gerçeklestirmisti. Savci, Biden’in baskan yardimcisi olarak görev yaptigi tarihleri ve oglu Beau Biden’in ne zaman öldügünü hatirlayamadigini söylemisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile