''bir Devrede En Fazla Gol Atma Rekoru''nu Kırdılar

0 geriye düştüğü Bucaspor maçının ikinci devresinde 7 golatan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Spor Toto Süper Lig ve BankAsya 1.

  Lig`de ``bir devrede en fazla gol atma rekoru``nu kırdı ( fotoğraflı ) KÜTAHYA - 30 . 01 . 2012 - Selma Kocabaş - Bank Asya 1 . Lig`de , 28 Ocak`ta deplasmanda oynadığı Bucaspor karşılaşmasının ikinci devresinde 7 gol atan TKİ Tavşanlı Linyitspor , Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1 . Lig`de ``bir devrede en fazla gol atma rekoru``nu kırdı .

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre , Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1 . Lig tarihlerindeki maçlar göz önüne alındığında , ``en farklı galibiyet`` rekorunu , 1989-1990 sezonunda Adana Demirspor`u 10-0 yenen Beşiktaş elde etti .

Maçın ikinci devresinde 6 gol kaydeden siyah-beyazlılar , ``bir devrede en fazla gol atma`` rekorunu da eline geçirdi .

Söz konusu liglerde bir maçta en fazla gol ise 1991-1992 sezonunda , Fenerbahçe-Gaziantep karşılaşmasında atıldı . Maçı 8-4 kazanan Fenerbahçe , ikinci devrede 5 gol attı , ancak Beşiktaş`ın rekorunu kıramadı .

28 Ocak`ta Bucaspor`a konuk olan TKİ Tavşanlı Linyitspor , ilk devresini 2-0 geride kapattığı maçın ikinci devresinde , 52 ile 90`ıncı dakikaları arasında tam 7 gol kaydetti .

Rekoru Beşiktaş`tan devralan Kütahya temsilcisi , şimdiye kadar profesyonel liglerdeki en farklı galibiyetini , 1994-1995 sezonunda 3 . Lig 5 . Grup`ta mücadele ederken Kütahyaspor`a karşı deplasmanda 7-2`lık skorla almıştı .

-``Bu skor bizim için de sürpriz oldu``-TKİ Tavşanlı Linyitspor`un takım kaptanı Abdi Aktaş , AA muhabirine , ilk devreyi 2-0 geride kapattıktan sonra soyunma odasına moralsiz girdiklerini söyledi .

Yedikleri gollerde rüzgarın da payı bulunduğunu dile getiren Aktaş , şöyle konuştu : ``İlk golü yiyene kadar iyi oynuyorduk . Bir şutumuz direkten döndü . Devre arası soyunma odasında hocamız ve arkadaşlarımızla bu takımı yenebileceğimizi konuştuk . O şekilde motive olduk . Çünkü biz iyi takımız . Sonuçta 7 gol attık . Galip gelebileceğimizi tahmin ediyorduk ama bu skor bizim için de sürpriz oldu . Böyle maçlar 10-15 senede bir olur . O da bize denk geldi . ``Aktaş , son 3 maçı kazanmalarını , sakat arkadaşlarının takıma katılması ve yeni transferlerin kısa sürede uyum sağlamasından kaynaklandığını belirterek , hafta sonu Tavşanlı`da Konyaspor`la oynayacakları karşılaşmadan 3 puanla ayrılmaları halinde play-off için en güçlü adaylar arasında yer alacaklarını sözlerine ekledi .

( SK-SDT-DA-ZZ )
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile