Bir yılda 30 ton atık yağ yeniden ekonomiye kazandırıldı

Bursa Merkez Osmangazi İlçe Belediyesi, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında 2009 yılında yürütülen çalışmalarda 30 ton atık yağ topladı. Çalışmayla at

Bursa Merkez Osmangazi İlçe Belediyesi, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında 2009 yılında yürütülen çalışmalarda 30 ton atık yağ topladı. Çalışmayla atık yağların içme suyunu kirletmesinin önüne geçilirken, diğer taraftan da toplanacak olan yağlar temiz enerjiye yani biyodizele dönüştürülüyor.

Osmangazi Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu tarafından geri dönüşüm çalışmaları sebebiyle plaketle ödüllendirildi. Plaketi Osmangazi Belediyesi adına Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Fatih Ören aldı.

Ören yaptığı konuşmada "Ekonomik açıklar birbirimizden aldığımız borçlardır. Ekolojik açıklar ise gelecek nesillerden çaldıklarımızdır. İçinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli ve en güncel kavramlarından olan enerji ve çevre konularını seçerek bir farkındalık yarattıkları için Genç Girişimciler Topluluğu'na teşekkür ediyorum." dedi.

Ören dünyanın yerelleştiğini belirterek, yetkileri giderek arttırılan yerel yönetimlerin insan yaşamını doğrudan etkileyen konularda sosyal sorumluluk projelerinde yer aldıklarını ve destek verdiklerini dile getirdi.

Osmangazi Belediyesi olarak daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir Osmangazi için çaba harcadıklarını belirten Ören, yerel ve ulusal benzeri birçok projede yer aldıklarını belirtti.

Ören toplantıda son olarak çevre ve enerjinin dünyanın, Türkiye'nin ve Osmangazi'nin geleceği olduğunun bilincinde olduklarını dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile