Böyle Vicdansizlik Görülmedi, 96 Yasindaki Kadina Soygun Eziyeti

Böyle Vicdansizlik Görülmedi, 96 Yasindaki Kadina Soygun Eziyeti

Afyonkarahisar’da yalniz yasayan 96 yasindaki kadinin evine giren 3 kisi, yasli kadinin yüzünü basörtüsü ile kapatip ellerinden yattigi karyolasina baglayip ardindan evdeki 2 cumhuriyet altini ile 900 TL parasini alip kaçti. Yasli kadin baglandigi yerden kendi imkanlari ile kurtulup, sürünerek evinin bahçesine çikip bagirarak komsularindan yardim isteyerek kurtuldu.

Vicdanlari sizlatan olay, Bolvadin ilçesine bagli Özburun beldesi Üsküdar mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, mahalledeki yalniz yasayan Fidan Yayla’nin (96) evine 8 Ocak da gece geç saatler de kimligi belirsiz sahislar girdi. Süpheliler evin elektrigini kestikten sonra cami kirarak içeri girerken, bu sirada karyolasinda uyuyan Fidan’i gören süpheliler akil almaz bir sey yapti. Yasli kadinin yüzünü basörtüsü ile kapatan süpheliler ardindan Fidan’i ellerinden yattigi karyolasina bagladi. 3 sahis daha sonra evin altini üstüne getirip Fidan’in iki cumhuriyet altini ile sagladigi 900 TL parasini alip yasli kadini o sekilde birakip evden ayrildi.

Evinin bahçesinde baygin sekilde bulundu

Sahislarin gittigini anlayan ve iskence görena Fidan ise kendi imkanlari ile baglandigi karyolasindan kurtulup yaklasik 20 metre sürünerek evinin bahçesine çikip bagirarak yardim istedi. Kadinin çigliklarini duyan komsulari yardimi kosarken, Fidan’i evinin bahçesinde baygin sekilde buldu. Ardindan 112 Acil servise haber verilmesinin ardindan talihsiz kadin ambulans ile hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi.

Jandarma yürüttügü titiz çalismayla süphelileri kiskivrak yakaladi

Meydana gelen olayin ardindan ihbar üzerine harekete geçen Bolvadin Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri ise sahislarin yakalanmasi için titiz bir çalisma baslatti. Ifadeler, çevredeki güvenlik kamerasi kayitlarindan yola çikan ekipler süphelilerin kimliklerini tespit etti. Olayin gerçeklestiren sahislarin M.K., O.T. ve K.T., isimli sahislar oldugunu belirleyen ekipler ardindan düzenledikleri operasyon ile sahislari kiskivrak yakalayarak gözaltina aldi. Sahislar sorgularindan olayi kabul ederken, ardindan sevk edildikleri mahkeme tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

“Evimi yerinden kaldirip götürselerdi ‘vah’ demezdim ama anama bunu yapmasalardi”

Kadinin Avrupa’da gurbetçi olarak yasayan oglu Gazi Yayla ise olayi haber alir almaz köylerine yani annesinin yanina geldigini kaydetti.

Yayla yasananlarla ilgili olarak Ihlas Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada, “Olay günü Avrupa’da yatsi namazi kiliyordum ve komsulardan bir telefon geldi ‘evinize girmisler annen baygin halde hastaneye kaldirildi’ diye. O an sanki dünyam basima yikildi. Hemen bilet alip buraya geldim. Evimde kamera olmamasina ragmen Bolvadin jandarmasindan Allah razi olsun olayi çözdü. Evimi yerinden kaldirip götürselerdi ‘vah’ demezdim ama anama bunu yapmasalardi” diye konustu.

Öte yandan, Fidan Yayla yasadigi dehseti anbean canlandirarak anlatirken, halen olayin korkusunu yasadigi gözlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile