Bozdağ: Almanya’daki Yangında Polis ve Savcılık Hiçbir İhtimali Dışlamamalı

Bozdağ: Almanya’daki Yangında Polis ve Savcılık Hiçbir İhtimali Dışlamamalı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya'nın Backnang kentinde Türk bir anne ve 7 çocuğunun hayatını kaybettiği yangınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Almanya’da daha önce yaşanan bazı olaylar nedeniyle Türkiye kamuoyunda bir tedirginlik olduğunu belirten Bozdağ, “Soruşturmayı yürüten savcılık ve polis teşkilatının bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak soruşturmayı yürütmesinde fayda var. Hiçbir ihtimali dışlamamalıdır.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali Özerk Bölgesi Somaliland Cumhurbaşkanı Ahmed Mohamed Mahmoud Silanyo’yu makamında kabul etti. Basında kapılı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Bozdağ, konuk Cumhurbaşkanı’na hediye takdim etti. Konuk Cumhurbaşkanı'nı uğurlayan Bozdağ, basın mensuplarına Almanya’da meydana gelen ve 8 Türkün hayatını kaybettiği yangınla ilgili açıklamalarda bulundu.Yangında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Bozdağ, “Yakınlarını ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Şuana kadar ortaya çıkan verilerde kundaklama emaresi gözükmediğine ilişkin açıklamalar var.” şeklinde konuştu.

"TÜRK KAMUOYUNDA BİR TEDİRGİNLİK VAR"Almanya’da daha önce yaşanan bazı olaylar olduğunu bu nedenle Türkiye kamuoyunda bir tedirginlik olduğunu kaydeden Bekir Bozdağ, şöyle devam etti: “Acaba öncekiler gibi bir ırkçı saldırı mı veya başka bir saldırı mı diye bir endişe var. Ama bizim dileğimiz böyle bir saldırının olmamasıdır. Böyle bir kundaklamanın olmamış olmasıdır. Temenni ediyoruz ki böylesi bir saldırı neticesi bu facia meydana gelmemiş olsun. Bunun içinde soruşturmayı yürüten gerek savcılık makamının gerekse polis teşkilatının bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak soruşturmayı yürütmesinde fayda vardır. Hiçbir ihtimali dışlamamalıdır. Sorulması gereken herhangi bir soruyu sormamazlık etmemelidir. Cevabını aramamazlık etmemeli bütün cevapları herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak açıklık ve netlikte ortaya koymalıdır.” Olayın duyulmasından itibaren Türkiye’nin yakın takipte olduğunu anlatan Bozdağ, “Stuttgart Başkonsolosumuz, Berlin Büyükelçisimiz, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan uzmanlarımız ve diğer devlet yetkilileri hadiseyi ve hadiseden sonra olup bitenleri yakından takip ediyor. Oradaki hayatını kaybeden vatandaşların hem cenazeleri,hem yakınları hem de oradaki her tür konu ile yakından ilgileniyorlar. Şuanda da otopsi çalışmaları devam ediyor. Ardından cenazeler büyük ihtimalle Türkiye’de defni yönünde bir sonuç ortaya çıkabilir. Ailelerin o yönde bir eğilimi var. Henüz netleşmiş bir karar yok. Ama Türkiye’de defin ihtimali daha yüksek.” diye konuştu.

"TÜRKİYE OLARAK YAPILAN ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ" Başbakan Yardımcısı Bozdağ bir gazetecinin, 'Alman hükümetinden konu ile ilgili herhangi bir istekte bulunduk mu?' sorusunu şöyle cevapladı: “Eyalet sınırları içinde olan bir hadise. Olaydan sonra hem eyalet içişleri bakanı olay yerine intikal etti. Hem Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann büyükelçimiz ile beraber olay yerinde incelemelerde bulundu. Hem Başbakan hem de içişleri bakanı bu konudaki hassasiyeti en üst düzeyde gösterdiler. Şuanda büyükelçiliğimizin, başkonsolosluğumuzun bize aktardığı bilgiler en azından bu yöndedir. Ayrıca merkezi hükümette, büyükelçimizi arayarak başsağlığı dileklerini üzüntülerini dile getirdiler. Bu konudaki incelemeleri hassasiyetle takip edeceklerini dile getirdiler. Biz de Türkiye olarak bu konuda yapılmış ve yapılacak olan tüm çalışmaları yakından takip ettiğimizi ve herhangi bir ihtimali dışlamaksızın bütün ihtimalleri kapsayan bir soruşturmanın yürütülmesi gerektiğini gerçek ne ise bunun herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklıkta ve netlikte kısa süre içerisinde ortaya konmasının son derece önemli olduğunu Türk toplumunun bundan önce yaşadığı hadiseler nedeniyle bu konuda insanlar arasında farklı kabuller ortaya çıkabileceğini bunu önlemek içinde soruşturmanın sağlıklı doğru yürütülmesinin önemli olduğunu ifade ettik. Bunun bir ırkçı saldırı sonucu meydana gelen bir hadise olmamasına ilişkin temennimizi ilettik kendilerine şuan çalışmalar devam ediyor biz de Türkiye olarak yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile