Bozüyük'te Metristepe Zaferi Ve Sehitleri Anma Yürüyüsü'nün 16'Ncisi Yapildi

Bozüyük'te Metristepe Zaferi Ve Sehitleri Anma Yürüyüsü'nün 16'Ncisi Yapildi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Arama Kurtarma Dernegi’nin (AKUT) önderliginde ve Bozüyük Belediyesi’nin katkilari ile gerçeklesen Birinci Inönü Zaferi’nin 103’üncü yili etkinlikleri kapsaminda "16. Geleneksel Metristepe Zaferi ve Sehitleri Anma Yürüyüsü" düzenlendi.

Ilk kez 2008 yilinda baslatilan ve bu yil 16’ncisi düzenlenen "Geleneksel Metristepe Zafer ve Sehitleri Anma Yürüyüsü" programina Bozüyük Kaymakami Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, Belediye Baskan Yardimcilari Ali Sahinoglu ve Mahmut Findik, AKUT ekipleri, Bozüyük Ilçe Emniyet Müdürü Orhan Bozdemir, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Alper Soner Serin, Bilecik Belediye Baskani Melek Mizrak Subasi, Bilecik Il Emniyet Müdürü Beyti Kalayci, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Nanedere mevkisinde bir araya gelen grup, 8 kilometrelik zorlu mesafeyi 2 saatte katederek Metristepe’ye ulasti. Burada belediye tarafindan sicak çorba, kuruyemis ve su ikram edildi.

Gazetecilere açiklama yapan Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, “Kurtulus mücadelesinin düzenli ordularla yapilmis ilk zaferleridir. Bir takim kesimlerin söyledigi gibi Yunanlilarin kesif harekati veya bizim kesif harekati degildir. Yüzlerce insanimizi sehit verdigimiz ve Yunan’a ilk kez Anadolu’da geçemezsin dedigimiz yer Inönü zaferlerinin oldugu yerdir. Inönü zaferlerinin cephe hatti Bozüyük’tür. Bozüyük’ün Intikam Tepesi, Kanli Sirt, Poyra, Akpinar ve bulundugumuz Metristepe tüm cephe hatlarini olusturmustur. Atalarimizin kanlariyla sulandigi bu topraklarda Cumhuriyetimizin yüz yillarca devami için kusaktan kusaga bugünleri böyle yürüyüsler ve kutlamalarla anacagiz. O zaman Türk Ordusu askerlerimiz kiminin çorabi yok, kimi çarikli çariksiz Yunanlilarla bu kis sartlarinda savasmislar. Bizin bu korunakli giysilerimizle, 8 kilometrelik bir yürüyüsü yapmamiz çok kolay bir sey. Onlarin ruhlari sad olsun” dedi.

Arama Kurtarma Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Tugay Yilmazberk ise yaptigi açiklamada, “Tüm ekibimizle, halkimizla, Belediye Baskanimizin organizasyonu esliginde burada yer aldik. Sehitlerimizi andik, halkimizla birlikte yürüdük. Bu yürüyüsü düzenleyen Bozüyük ekibimize, Bozüyük Belediyesine ve halkimiza tesekkür ederim” dedi.

Sehitler anisina saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam eden program, dua edilmesi ve Metristepe Zafer Aniti önünde fotograf çektirilmesiyle tamamlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile