Burak Elmas Açiklamasi 'En Iyi Sekilde Yeni Seçilen Baskan Ve Yönetim Kuruluna Galatasaray'i Devredecegiz'

Galatasaray Baskani Burak Elmas, nisan ayi olagan divan kurulunda yaptigi açiklamada, "En iyi sekilde yeni seçilen baskan ve yönetim kuruluna Galatasaray’i devredecegiz" dedi.

Galatasaray’in nisan ayi olagan divan kurulu toplantisinda Galatasaray Lisesi’nde gerçeklesiyor. Galatasaray Baskani Burak Elmas, toplantida açiklamalarda bulundu. Görev aldiklari süreçte divan baskanligina tesekkür ederek sözlerine baslayan Elmas, "Atilla Ilhan’in söyledigi gibi, ’Ayriliklar da sevdaya dahil. Çünkü ayrilanlarla hala sevgili’. Bugün huzurlarinizda yaklasik 9 ay önce bu salonda tesekkür konusmasi yaptiktan 9 ay sonra son divan toplantimizda bu salondan size 38. baskan olarak konusmami yapiyorum. Galatasaray’da birçok olagan genel kurul oldu. Birçok ayrismalar oldu. Sunun teminatini verebilirim ki her ne olursa olsun en son gerçeklesen olagan genel kurulumuzun bizim tarafimizdan Galatasaray’da ileriye dönük tamiri zor bir yara açmasina, ileride Galatasaray’in birlesmesine engelleyecek, herhangi bir sorun olmasina izin vermeyecegiz. Olan oldu artik ileriye bakmak lazim. Çünkü Galatasaray çok kritik bir dönemden geçiyor. Galatasaray en önemli unsuru olan degerleri ve aile bütünlügü uzun zamandir tehdit altinda. Galatasaray’in içinde bulundugu bu durumu hissederek bir mücadele vermek sart" diye konustu.



"Sizlere garanti ediyorum onlar da bizim yasadiklarimizi yasayacaklar"

Yapilacak baskanlik seçimiyle ilgili konusan Burak Elmas, "Bugün 30 Nisan’da birbirinden degerli baskan adayi Esref Hamamcioglu ve Metin Öztürk Galatasaray’da önemli bir hizmet yarisina girdiler, tasin altina ellerini soktular. Sizlere garanti ediyorum onlar da bizim yasadiklarimizi yasayacaklar. Bu kisiye mahsus bir muamele degil artik. Galatasaray’i kendisine hafta sonu eglencesi yapmis, Galatasaray’da elestiriyi gelecege birlikte gitmek için degil. Kendini tatmin için yapan, arkadaslariyla, kisilerle intikamini Galatasaray üzerinden alan, Galatasaray’i ailesi, yasadigi degerler olarak degil, bir amaç olarak kullanilan araç olarak görenler onlara da bunlari yapamaya devam edecekler. Bu insanlar arasinda hepinizi ortak kisileri, baskan, yönetim kurulu kim olursa olsun görmeye devam edeceksiniz. Sizlerden öneli ricam var. 30 Nisan’da kim baskanimiz seçilirse seçilsin, azinliklarin sesiyle onlarin yipratilmasini degil, çogunlugun destegiyle onlara Galatasaray’a hizmet etmelerini, onlarin da Galatasaray’i ileriye tasinmalarini izin verin. Görevlerinin tamamlanmasina izin verelim. Elestirileri kisi bazli degil, konu bazli yapalim, Bu Galatasaray gelecegi için çok önemli" seklinde konustu.

Kurulan arastirma komisyonu hakkinda ise Baskan Elmas, "Divan baskanimiz arastirma komisyonu kurdular. Biz cadi avi degil, birinin yolsuzluk, hirsizlik tespiti kesinlikle degil, Galatasaray maddi olarak buraya getirmis olan yanlislarin tespiti ve bunlarin bir daha Galatasaraylilar tarafindan tekrar yapilmamasi ve Galatasaray’in da böyle duruma tekrar gelmemesi için önemsiyorum. Lütfen kisisel kavgalari öne koyarak sorunlari kisilere zimmetlemekten vazgeçelim. Burada olan yanlislarin tekrar yapilmamasi için kontrol mekanizmalarini kurarak ondan çikacak sonuçlarin Galatasaray’a faydali olmasi için biz üyeler olarak elimizden geleni yapalim" dedi.



"En iyi sekilde yeni seçilen baskan ve yönetim kuruluna Galatasaray’i devredecegiz"

Olagan genel kurul sonrasinda seffaf bir sekilde üyelerin aldigi karari duyduklarini ve geregini yaptiklarini söyleyen Elmas, "Tüm adaylarimizi Galatasaray’in tüm iletisim kanallarini seffafça açarak, onlarin statta gerekli açiklama yapmalarina izin vererek Galatasaray’a yakisan sekilde bu seçimin geçmesi için elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Yapamaya da devam edecegiz. 30 Nisan tarihine kadar Galatasaray yönetimi ve baskani Galatasaray’i temsiline devam edecek. Galatasaray’da bir bosluk olmayacak. En iyi sekilde yeni seçilen baskan ve yönetim kuruluna Galatasaray’i devredecegiz" ifadelerini kullandi.

"Galatasaray bundan sonra disaridan daha önemli iç fikir mücadelesi vermek zorunda"

Bütün ekip arkadaslarina tesekkür eden Burak Elmas, "Galatasaray bundan sonra disaridan daha önemli iç fikir mücadelesi vermek zorunda. Galatasaray aile yapisini, degerleri çok bahsettigi fakat yasamadigi degerlerini savunacak mi, Galatasaray iktidarini paylasma, Galatasaray’dan güç devsirme savasini gelecegine teslim edecek mi, etmeyecek mi, Galatasaray bu fikir mücadelesini vermeden, bunu yönetimler içinde söylüyorum. Hiçbir yönetim Galatasaray’da bu iradeyi göstermedigi müddetçe bu birlikteligi kolay kolay saglayamaz. Onun için yeni yönetimlere destek olmak için bu fikir mücadele olarak içimizde vermek zorundayiz. Dönemizde bize gösterdiginiz saygi, sabir ve destek için hepinize tesekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladi.

Galatasaray Baskani Burak Elmas, konusmasinin ardindan salondan ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile