Bursa'da Cezaevi Önünde Islenen Cinayetin Saniklari Yargilaniyor

Mahkeme heyetinin verdigi ara kararda, hakkinda yakalama karari bulunan tutuksuz iki saniktan birinin tutuklanmasina hükmedildi.

Bursa'da bir kisinin, tutuklu oglunu ziyaret etmek için gittigi cezaevi önünde silahla öldürülmesiyle ilgili haklarinda dava açilan 3'ü tutuklu 5 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Bursa 6. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuklu saniklar Semih K, Tolga Ö. ve Serkan B, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Tutuksuz saniklar Özgür B, Turgut U. ve maktulün bazi yakinlari ile taraf avukatlari da salonda hazir bulundu.

Olay günü ve öncesi yasananlari anlatan tutuksuz sanik Turgut U, kimseyi azmettirmedigini belirterek, "Üzerime atili suçlamalari kabul etmiyorum, zaten yapmadim." diye savunma yapti.

Sanik Serkan B'nin borçlarini ve borçlulari ileri sürerek atmasi için telefon ve hattini kendisine verdigi dile getiren sanik Özgür B. ise telefonu bu sebeple aldigini, öncesinde yasanan olaylarla ilgili bir bilgisi olmadigini ifade etti.

Durusmaya SEGBIS'le baglanan maktul Sadik Çayir'in cezaevindeki oglu Alican Çayir ise babasinin, esinin gözleri önünde vuruldugunu, aksam haberlerinde yasanan olayin Semih K. tarafindan gerçeklestirildigini ögrendigini belirterek, saniklardan sikayetçi oldugunu aktardi.

Durusmada esasa iliskin mütalaasini açiklayan Cumhuriyet savcisi, tutuksuz sanik Özgür B'nin "suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme" suçundan, saniklar Semih K. ile Turgut U'nun "tasarlayarak ve kan gütme saikiyle adam öldürme" suçundan, Tolga Ö. ile Serkan B'nin de "tasarlayarak ve kan gütme saikiyle adam öldürme" ve "suça yardim etme" suçlarindan cezalandirilmasini istedi. Iddia makami ayrica sanik Turgut U'nun tutuklanmasini, Özgür B'nin ise savunmasi alindigindan serbest birakilmasina karar verilmesini talep etti.

Daha önce durusmada verdigi ifadeyi degistiren tanik Hüseyin I. ile diger bazi taniklari dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu saniklar Semih K, Serkan B. ve Tolga Ö'nün tutukluluk hallerinin devamina, sanik Özgür B'nin yakalama kararinin kaldirilmasina ve serbest birakilmasina, Turgut U'nun ise tutuklanmasina karar verdi.

- Olay

Geçen yil 7 Haziran'da, Osmangazi ilçesinde taksi duragi ile oto kiralama firmasi çalisanlari arasinda araç park etme meselesi nedeniyle kavga çikmisti. Kavgada 1 kisi ölmüs, 5 kisi silahla yaralanmisti. Olayda Sadik Çayir'in oglu Alican Çayir da tutuklanmisti.

Oglu Alican Çayir'i ziyaret etmek için 27 Kasim'da Bursa H Tipi Ceza Infaz Kurumuna giden Sadik Çayir, cezaevi önünde beklerken silahla vurularak öldürülmüstü. Olaya iliskin gözaltina alinan 3 zanli tutuklanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile