Bursa'da Kask Takmayan Motosiklet Sürücülerine Ceza Kesildi

Bursa’nin Inegöl ilçesinde Emniyet Müdürlügü’ne bagli trafik ekipleri tarafindan kask uygulamasi gerçeklestirilirken, kask kullanmayan sürücülere ceza kesildi.

Inegöl Emniyet Müdürlügü’ne bagli trafik ekipleri tarafindan farkli noktalarda motosiklet sürücülerine yönelik, kask uygulamasi gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen uygulamalarda birçok motosiklet sürücüsünün kask takmadigi görülürken, bu sürücülere ceza kesildi.

Ahmet Akyollu Caddesi üzerindeki uygulama noktasini Inegöl Ilçe Emniyet Müdürü Erdogan Baydemir ile ziyaret eden Inegöl Kaymakami Eren Arslan, gazetecilere açiklamalarda bulunarak su ifadeleri kullandi:

"Burada amacimiz asla ceza kesmek degil, bilinçlendirmek ve kask kullaniminin ne kadar önemli olduguna dikkat çekmek için uygulamalari yapiyoruz. Inegöl‘de sene basindan bu yana 2021 yilinda 507 ilçe merkezinde polis sorumluk sahasinda trafik kazasi yasandi. Bunlarin içerisinde de 231’i dogrudan motosiklet kazalari. Biliyoruz ki bu kazalarda kask kullanilmadigindan dolayi maalesef vatandaslarimizin hayatini kaybettigini görüyoruz. Sizler de bunlari sik sik haberlestiriyorsunuz. Inanin bunlar için gerçekten çok üzülüyoruz ve bu uygun cografyada ekonomik ve saglikli çözüm olan motosiklet veya bisiklet kullanimlarinin kurallara uygun, kisilerin can ve mal güvenligini saglayacak sekilde yapilmasi çok önemli. Bu noktada vatandaslarimizin kask kullanimi veya diger kullanmasi gereken aparatlari zorunlu materyalleri saglikli bir sekilde kullanmalarini istiyoruz, bekliyoruz.”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile