Bursa'da Tarim Arazilerindeki Kaçak Yapilar Yikiliyor

Bursa'da Tarim Arazilerindeki Kaçak Yapilar Yikiliyor

Bursa’yi depreme karsi dirençli kent haline getirmek için yogun mesai harcayan Büyüksehir Belediyesi, diger taraftan kaçak yapilasmayla etkili bir mücadele baslatti. Yildirim ilçesi sinirlarinda nitelikli tarim arazileri üzerine kaçak olarak yapildigi tespit edilen fabrika binalarinin yikimina baslandi.

Bir taraftan kentsel dönüsüm çalismalariyla birinci derece deprem kusaginda yer alan Bursa’yi depreme karsi dirençli kent haline getirmeye çalisan Büyüksehir Belediyesi, diger taraftan kaçak yapilasma ile de etkin mücadele sürdürüyor. Ilgili yasa geregi kaçak yapi ve metruk binalarla ilgili yaptirim yetkisi ilçe belediyelerinde bulunurken, son bes yil içerisinde, Büyüksehir Belediyesi tarafindan il genelinde tespit edilen 1600 kaçak ve ruhsatsiz yapi, yasal islemlerin yapilmasi için yetkili ilçe belediyelerine bildirildi.

Yikimlarin zaman kaybetmeden yapilabilmesi için talepte bulunan ilçe belediyelerine araç ve ekipman destegi de saglayan Büyüksehir Belediyesi, bugüne kadar yaklasik 350 adet kaçak yapi yikimina is makinesi ve ekipman destegi sagladi.

Yikimlar basladi

Kaçak yapilasmanin önüne geçmek amaciyla 5 kontrol ekibi ile havadan ve karadan denetimlerini kesintisiz sürdüren Büyüksehir Belediyesi tarafindan Bursa Ovasi’nin nitelikli tarim arazileri arasinda yer alan Yildirim ilçesi Samanli ve Vakif mahallelerinde kaçak olarak yapilan 80’e yakin fabrika binasi tespit edildi. Söz konusu yapilarla ilgili olarak ilçe belediyesi tarafindan yikim karari alinmasina ragmen, yasal sürede yikimlarin yapilmamasi nedeniyle Büyüksehir Belediyesi devreye girdi. Jandarmanin güvenlik önlemleri altinda binalarin yikimina Samanli Mahallesi’nde nitelikli tarim alani üzerine kurulan fabrika binasi ile baslandi.

Yildirim’daki yikimlarin tespit edilen tüm kaçak binalar ortadan kaldirilana kadar sürecegi, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde de tespiti yapilip, hakkinda yikim karari bulunan binalarin da yine Büyüksehir Belediyesi tarafindan yikilacagi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile