Büyükelçi Bodnar Açiklamasi 'Türkiye Ile Ukrayna Arasindaki Ikili Ticaret 8 Milyar Dolar Artis Gösterecek'

Ukrayna’nin Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “Ukrayna ile Türkiye arasindaki ikili ticaret bu yil yaklasik 8 milyar dolar artis gösterecektir. Bu tahmin, geçtigimiz yila göre yüzde 30 artis anlamina geliyor” dedi.

Bodnar, büyükelçilik binasinda diplomasi muhabirleri ile bir araya gelerek gündemi degerlendirdigi bir toplanti düzenledi.

“Rusya’nin farkli ülkelerle baglantilari ve attigi adimlar aslinda Rusya’nin Sovyetler Birligi’ne girmek istedigini gösteriyor” diyen Bodnar, bu durumun sebeplerine iliskin, “Rusya büyük devlet agirligini kaybetmeye basladi.

Bu savas ile o agirligini geri kazanmak istiyor. Rusya’nin genis çapli savastan önce isledigi suçlar gerektigi gibi cezalandirilmadi. Moldova’da, Çeçenistan’da, Suriye’de yaptigi cinayetlerden bahsediyorum” dedi.

Bodnar, Rusya’nin Ukrayna ile degil NATO’yla ve bati ile savastigini düsündügünü savunarak, “Ama sunu da görüyoruz bizim bati partnerlerimiz en çok da bu savastan korkuyorlar. Nisan-mayis aylarindan itibaren batinin Ukrayna’nin gücünü ve mücadele edecegini gördü” diye konustu.

Kendi silahlarini üretmek için çaba gösterdiklerine dikkati çeken Büyükelçi Bodnar, “Diger ülkelerden silah almaktansa kendi silahimizi üretiyoruz. Ukrayna’nin bati tarafindan desteklenmesi de dogal olarak bu noktada önemlidir. Eminiz ki hem batida hem Avrupa’da olusan bazi sorunlar en kisa sürede çözülecektir” degerlendirmesini yapti.

Ukrayna ve Türkiye arasindaki is birliginin çok önemli oldugunu dile getiren Bodnar, “Türkiye tarafindan verilen istatistikler büyüme dinamigine isaret etmektedir. Ukrayna ile Türkiye arasindaki ikili ticaret bu yil yaklasik 8 milyar dolar artis gösterecektir. Bu tahmin, geçtigimiz yila göre yüzde 30 artis anlamina geliyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile