Büyüksehir, Kepsut'ta Damizliklari Üreticiyle Bulusturdu

Büyüksehir, Kepsut'ta Damizliklari Üreticiyle Bulusturdu

Baskan Yücel Yilmaz’in önderliginde Balikesir’i, küçükbas hayvan üretiminde zirveye tasimak için kararlilikla çalismalarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi, Kepsut ilçesinde 81 üreticiye damizlik koç dagitti. Kepsut’taki altinci dagitimini gerçeklestiren Büyüksehir, son 4 yilda ilçede toplamda 762 damizlik hayvan dagitimi gerçeklestirdi.

Tarim ve hayvanciligin Baskenti Balikesir’de, küçük üreticiyi destekleyerek hem üretimi daha kaliteli ve verimli hale getiren hem de üreticinin katma degerini artirarak sehir ekonomisine katki saglayan Büyüksehir Belediyesi, Baskan Yücel Yilmaz’in önderliginde çalismalarina araliksiz olarak devam ediyor. Küçükbas hayvan üretiminde kan degisiminin saglanarak üretimde verimliligin arttirilmasi ve kaliteli sürüler elde edilmesini saglamak amaciyla Baskan Yücel Yilmaz’in göreve geldigi günden bu yana sehre 5 adet Balikesir Kuzusu Damizlik Üretim Merkezi kurularak buralarda üretilen damizliklar üreticiyle bulusturuluyor.

En çok mera islahini Balikesir Büyüksehir belediyesi gerçeklestirdi

Balikesir’i küçükbas hayvancilikta zirveye çikarmak için kararlilikla çalisan Büyüksehir Belediyesi, mera islahinda 10 bin dönümü geçerek bu konuda Türkiye’de en çok mera islah eden belediye konumunda yer aliyor. Kepsut ilçesinde 81 adet damizlik koçu, üreticilere törenle teslim eden Büyüksehir Belediyesi, Baskan Yücel Yilmaz’in göreve geldigi günden bu yana ilçede altinci kez damizlik koyun dagitim töreni gerçeklestiriyor. Daha önceki damizlik hayvan dagitimlariyla birlikte Büyüksehir Belediyesi, Kepsut’ta toplamda 762 damizlik hayvani üreticilerle bulusturdu.

Balikesir tarim ve hayvancilikta muhtesem bir sehir

Balikesir’in; tarim ve hayvancilik noktasinda ürettigi bütün ürünlerde gerçekten muhtesem bir sehir oldugunu söyleyen Tarim ve Orman Il Müdürü Erkan Alkan “Mera islahlari gerçeklestiriliyor. Bu konuda Büyüksehir Belediye Baskanligimiza tesekkür etmek istiyorum. Çok çok kiymetli oldugunu düsünüyorum. Dagitilan koçlarin üreticilerimize hayirli olmasini diliyorum.” dedi.

Balikesir’in, cografyasi çok büyük bir il oldugunu ve 20 ilçesinde 900’ün üzerinde köyü oldugunu dile getiren Kepsut Belediye Baskani Ismail Cankul, damizlik üretim tesisinde üretilen koçlarla her geçen gün daha çok üreticiye ulasilacagini belirtti.

“Kesut’un bereketi tüm Türkiye’ye yayilsin”

Balikesir’in çok güzel bir sehir oldugunu vurgulayan Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, sehrin tek ihtiyacinin çalismak, paylasmak, üreteni desteklemek ve verimliligi artirmak oldugunun altini çizdi. Insanlarin hedefleriyle yasadigini ifade eden Baskan Yücel Yilmaz “Hedefler konuldukça insana yasam aski gelir, bereket artar. Çünkü odaklandigi, hedef koydugu bir is vardir. Biz de Balikesir Büyüksehir Belediyesi olarak sehrimize sevdaliyiz. Kepsut’ta altinci dagitimi yapiyoruz. 81 vatandasimiza bir önceki dagitimda verdigimiz sözü yerine getiriyoruz. Koçlarimiz hayirli, ugurlu olsun. Kepsutumuzun bereketi tüm Türkiye’ye yayilsin diyor, saygilarimi sunuyorum.” diye konustu.

Koç dagitim törenine, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in yani sira; AK Parti Sivil Toplum ve Halkla Iliskilerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve ayni zamanda Balikesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Teskilat Baskanligi Akdeniz Bölge Koordinatörü Kasim Bostan, Kepsut Belediye Baskani Ismail Cankul, Tarim ve Orman Il Müdürü Erkan Alkan, ilçe müdürleri, siyasi parti temsilcileri, kooperatif ve birliklerin baskanlari, muhtarlar ve üreticiler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile