Büyüksehir Ve BM'den Toplumsal Cinsiyet Esitligi Konusunda Is Birligi

Büyüksehir Ve BM'den Toplumsal Cinsiyet Esitligi Konusunda Is Birligi

Adana Büyüksehir Belediyesi ve BM Kadin Birimi (UN Women) is birliginde Adana Büyüksehir Belediyesi çalisanlarina yönelik düzenlenen “Erkeklerin Toplumsal Cinsiyet Esitsizligi ile Mücadeleye Katilimi Egitici Egitimi Programi” 18-19 Ocak 2023 tarihlerinde Adana’da gerçeklestirildi.

Adana Büyüksehir Belediyesi çalisanlarinin, erkeklerin toplumsal cinsiyet esitligine katilimini saglama yönünde bilgi ve farkindalik kazanmasi amaciyla düzenlenen egitici egitimine Adana Büyüksehir Belediyesini ve BM Kadin Birimi’ni temsilen; Adana Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskani Ayten Dolançay ve BM Kadin Birimi Proje Koordinatörü Duygu Erseçen katilim sagladi.

2 günlük egitimde BM Kadin Birimi Danismani Erkeklik Çalismalari Uzmani Dr. Murat Göç Bilgin tarafindan Toplumsal Cinsiyet Esitligi Temel Kavramlari, Erkeklerle Çalismanin/Erkekligi Tartismanin Tarihsel ve Teorik Arkaplanlari, Erkekler ve Siddet, Erkekler ve Cinsel Taciz (Cinsel Taciz, Cinsel Siddet, Cinsel Tacizi Önlemede Erkeklerin rolü) konularini kapsayan sunum yapildi ve ardindan grup çalismalari gerçeklestirildi.

8 modülden olusan egitici egitimi programinin ilk ayagi 21 Aralik 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçeklestirildi.

5’i erkek 15’i kadin toplam 20 belediye personelinin katilim sagladigi egitimde; Erkeklerin Toplumsal Cinsiyet Esitligine Katilimi, Erkeklik Algisi Erkeklik ve Siddet, Cinsel Saldiri ve Cinsel Taciz, Çocuk Yasta, Erken ve Zorla Evliliklere (ÇEZE), Erkekler, Babalar ve Bakim Hizmetleri, Sporda Toplumsal Cinsiyet Esitligi ve Erkeklik konulari üzerinde çalisildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile