Çamurdan Minyatür Evler Yapan Çocuklar

Çamurdan Minyatür Evler Yapan Çocuklar

Van’in Ercis ilçesinde yaslari küçük ama hayalleri büyük olan 2 çocuk, çamurdan minyatür evler yaparak hallerini gerçeklestiriyor.

Ercis ilçesine bagli Keklikova Mahallesi’nde kamet eden ve yaslari 10 ile 11 olan çocuklar, kurmus olduklari hayallerle evlerinin önündeki bahçede çamurdan minyatür köy evleri yaptilar. Insaat ustasi olan babalarindan almis olduklari ilhamla yaslari küçük ama hayalleri büyük olan çocuklar yapmis olduklari küçük evin içinden disina kadar her sey düsünülerek yapilmis. Çocuklarin hayal gücü evlerin içinin serilmesi ve disina yapmis olduklari odunluk, samanlik, ahir, traktör garaji, araba garaji, bahçesi, agaçlar, çiçekler, kislik odunlar, yiyecekleri bile düsünerek yapmislar. Çocuklar ellerine almis olduklari kasiklarla yapmis olduklari çamur ve toplamis olduklari taslarla haftalar süren çalismalar sonunda harika görüntüler çikarip köy görüntüsü vermek istiyorlar. Büyüdüklerinde mimar ve insaat mühendisi olmak isteyen çocuklar yapmis olduklari çamurdan minyatür evlerle hedeflerine kavusmak için hayallerinin pesinden gitmeye devam ediyorlar.

Çamurdan ev yapan Bayram Amra, Vali Abdulkadir Sari Ortaokulu 5/B sinifina gittigini söyledi.

Yaptiklari çamurdan köy evlerinin ilk önce temel kismini yaptiklarini ifade eden Amra, “Temeli doldurduktan sonra üzerine tas ve çamurla duvar yaptik. Bunlari 2 haftada yaptik. Bunlari yaparken hiç zorlanmadik. Bunlardan baska santiye kurup devam edecegiz ve köy yapacagiz. Ben büyünce mimar olmak istiyorum. Telefonda internete girmiyorum. Okuldan gelince ödevlerimi yapiyorum ve daha sonra çamurdan ev yapimina geçiyorum” dedi.

Keklikova Mahallesinde oturup Nese Horosan Ortaokulu 5/A sinifina gittigini ifade eden Ömer Amra ise “Bu evleri hayal gücümüzü kullanarak yaptik. Bu evleri yapmamiz yaklasik 3 hafta sürdü. Ilk önce direkleri diktik sonra temel duvarlarini yaptik. Daha sonra çakil getirip içine doldurduktan sonra üzerini çamurla sivadik. 2 gün kurumasini bekledik. Tas getirip duvar, pencere ve kapilarini yaptik. 2 gün kurumasini bekledik sonra evlerin çatilarini yaptik. Ben ileride insaat mühendisi olmak istiyorum. Okuldan gelince yemegimi yiyorum, ödevlerimi yapiyorum gelip bu evleri yapiyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile