Çanakkale'de Kar Yagisi Ulasimi Güçlestiriyor Açiklamasi 46 Köy Yolu Kapandi

Çanakkale'de Kar Yagisi Ulasimi Güçlestiriyor Açiklamasi 46 Köy Yolu Kapandi

Çanakkale’de dün ögleden sonra baslayan ve devam eden kar yagisi Lapseki ilçesinde ulasimin güçlükle saglanmasina neden oluyor. Il genelinde 46 köy yolu ulasima kapanirken, 28 ekip kapanan köy yollarini açmak için çalismalarini sürdürüyor.

Meteorolojinin dün Çanakkale için verdigi kar ve firtina uyarisi il merkezi basta olmak üzere ilçelerde de etkisini sürdürüyor. Il genelinde dün ögle saatlerinde baslayan kar yagisi etkisini sürdürüyor. Kent merkezi sabah saatlerinde kismen beyaza bürünürken, Eceabat, Gelibolu, Çan, Yenice, Bayramiç, Biga ve Lapseki ilçelerinde de kar yagisi etkili oluyor.

Firtinayla birlikte tipi seklinde yagan kar yagisi Çanakkale-Lapseki karayolunda ulasimi olumsuz yönde etkiliyor. Kar yagisi nedeniyle Lapseki-Çanakkale karayolu üzerinde maddi hasarli kazalar da meydana gelirken, Karayollari ekipleri yolun kapanmamasi için araliksiz olarak kar küreme ve tuzlama çalismasi gerçeklestiriyor. Yogun yagis sebebiyle il genelinde 46 köy yolu ulasima kapandi. 28 ekip, kapanan köy yollarini açmak için hummali bir sekilde çalismalarina devam ediyor.

Firtinayla birlikte tipi seklinde yagan kar yagisi nedeniyle Çanakkale-Biga karayolu ulasima kapandi. Karayollari ekipleri kar küreme ve tuzlama çalismasi yapiyor.

Çanakkale Il Emniyet Müdürlügü ekipleri denetimlerini siklastirirken; yetkililer, sürücüleri daha dikkatli araç kullanmalari konusunda uyardi.

Çanakkale ve 6 ilçede egitim ve ögretime 1 gün ara verildi

Çanakkale’de olumsuz hava sartlari ve beklenen kar yagisi nedeniyle il merkezi ve 6 ilçede egitim ve ögretime 1 gün ara verildi.

Çanakkale Valiliginden konuyla ilgili yapilan açiklamada, “Alinan son meteorolojik verilerin degerlendirilmesine göre olumsuz hava sartlarinin ulasimda aksamaya sebep olabilecegi degerlendirildiginden, 10.01.2024 Çarsamba günü, il merkezi ile Ezine, Bayramiç, Yenice, Çan, Eceabat ve Biga ilçelerinde, Milli Egitim Müdürlügüne bagli tüm resmi ve özel egitim kurumlarinda, egitim ögretime 1 gün süreyle ara verilmistir” denildi.

ÇOMÜ’de egitme 1 gün ara verildi

Öte yandan, Çanakkale’de etkili olmasi beklenen kar yagisi nedeniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) egitime bir gün ara verildi.

Üniversiteden yapilan yazili açiklamada, “Meteorolojik verilere göre yogun kar yagisi devam edeceginden ögrencilerimizin magduriyet yasamamasi için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin tüm yerleskelerinde 10.01.2024 Çarsamba günü egitime 1 (bir) gün süre ile üniversitemiz senatosunca ara verilmistir. Birimlerimizdeki bölüm ve programlarin ilgili tarihe denk gelen final sinavlarinin telafi programlari, sinavlar yine final haftasinda olacak sekilde ilgili akademik birim tarafindan belirlenerek ilan edilecektir” ifadelerine yer verildi.



Feribot seferleri iptal edildi

Çanakkale Bogazi ile Adalar hattinda yolcu ve araç tasimaciligi yapan Gestas firmasi, Kuzey Ege Denizi’ndeki olumsuz hava sartlari nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildigini duyurdu. Buna göre; Geyikli-Bozcaada hattinda yapilmasi planlanan tüm seferler iptal edildi. Kabatepe-Gökçeada hattinda Kabatepe’den saat 15.00 seferleri, Gökçeada’dan ise 13.00 ve 18.00 seferleri iptal edildi.

Çanakkale Bogazi transit gemi geçislerine kapatildi

Çanakkale Bogazi’nda etkisini artiran firtina ve kar yagisinin yani sira düsük görüs deniz ulasiminda aksamalara neden oldu. Bogaz trafigi saat 10.10 itibariyla çift yönlü olarak transit gemi geçislerine kapatildi.

Çanakkale Bogazi Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlügü yetkilileri, kuzey ve güneyden giris yapacak gemi kaptanlarini telsizle uyarip, bogaz trafiginin kapatildigini duyurdu. Gemiler demir atma bölgelerinde beklemeye basladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile