Canbolat’tan Samandağ Vatandaşlarına ‘Uyanık’ Olma Uyarısı

Canbolat’tan Samandağ Vatandaşlarına ‘Uyanık’ Olma Uyarısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samandağ İlçe Başkanı Metin Canbolant, Suriye’de yaşanan olayların ardından yanlış bilgilerle halkı tedirgin ederek, sokağa dökmen isteyenlere karşı vatandaşları ‘uyanık’ olması gerektiğini söyledi.

Canbolant, yaptığı açıklamada, Suriye’deki olaylardan Sonra coğrafyanın barışa susamış durumda olduğunu ifade ederek, “Bizler iktidar partisi olarak bu coğrafya da barışın tesisi ve huzurun devamı için her türlü fedakarlığı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Savaş ve terörden nemalananlar Son zamanlarda Suriyeli göçmenler üzerinden ilimiz Hatay ve ilçemiz Samandağ’da yalan, yanlış haberlerle toplumun farklı kesimlerini tedirgin etme ve bu tedirginlikle sokağa dökme uğraşı içerisindeler” dedi.

Canbolant, sözlerini şöyle sürdürdü: “Komşumuz Suriye ile ilgili ben de dahil Hataylı vatandaşlarımızın kaygılarının olduğu da bir gerçektir. Biz iktidar partisi olarak Suriye’de kan dökülmeden demokrasiye geçiş sürecini Sonuna kadar zorladık ve halen bunu savunuyoruz çünkü biliyoruz ki ölümün milliyeti olmaz ve inanıyoruz ki hiçbir koltuk ve makam insan kanı üstüne kurulmamalı. Bu sebeptendir ki bu ülkenin kalıcı barışını tesis etmeye yönelik demokratik açılımları başlattık her ne kadar sekteye uğratılmaya çalışılsa da bizler ülkemizin dağlarında savaş ve bomba sesi değil barış ve kardeşlik türkülerinin yankılanacağı günlerin özlemiyle bu açılımı ayakta tutmaya çalışacağız.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile