'Çandir Fasulyesi'Çiftçiye Kazandiracak

'Çandir Fasulyesi'Çiftçiye Kazandiracak

Dünyaca ünlü cografi isaretli Antalya Piyazi’nin ana maddesi olan Çandir Fasulyesi’nin üretiminin artirilmasi için ataga geçen Konyaalti Belediyesi, fasulyeleri toprakla bulusturdu. Fasulye üretimi ile hem kente özgü türün yok olmasinin önüne geçiliyor hem de küçük üretici destekleniyor.

Konyaalti Belediyesi dünyaca ünlü Antalya piyazinin olmazsa olmazi olan Çandir Fasulyesi’nin üretimini tüm hiziyla sürdürüyor. Yarbasçandir Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan 5 bin metrekare alanda Çandir Fasulyesi yetistiren Konyaalti Belediyesi, yeni hasat dönemi için ekim çalismalarina basladi.

Fasulye tohumlari, Park ve Bahçeler Müdürlügü’ne bagli ekiplerin titiz çalismalariyla toprakla bulusturuldu. ‘Antalya Piyazi’nin aranilan lezzeti olan Çandir Fasulyesi üretimi ile hem fasulyenin yok olmasinin önüne geçiliyor hem de küçük üretici desteklenerek halkin ekonomisine önemli ölçüde katki saglaniyor.

Kuru fasulye senligi

Çandir Fasulyesi’nin, lezzeti ve besin degeri açisindan ülkenin önemli bir degeri oldugunu vurgulayan Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, “Kuru fasulyenin en önemli türlerinden biri olan ve ismini de Yarbasçandir Mahallemizden alan Çandir Fasulyesi yok olma noktasina gelmisti. Konyaalti Belediyesi olarak hem çiftçimizi tesvik etmek hem de bu degerimizi yasatmak için kendi tarlamizda üretimini yapiyoruz. Bu yil da fasulye ekimini tamamladik. Artik hasat zamanini bekleyecegiz. Hasat zamani elde edecegimiz fasulyelerimizi Çandir Kuru Fasulye Senligi’mizde yemek olarak hemserilerimize ikram edecegiz’’ dedi.



Türkiye’nin aranan lezzeti

Çandir Fasulyesi’nin Türkye’nin her bölgesinde aranan bir lezzet oldugunu ifade eden Baskan Esen, “Özellikle büyüksehirlerde büyük isletmeler ve lokantalar, ilçemizde yetisen Çandir Fasulyesi’ni talep edip, bu lezzeti müsterilerine sunuyor. Konyaalti Belediyesi olarak kendi tarlamizda sürdürdügümüz fasulye üretimini teknik çalismalarla daha da artirmayi planliyoruz. Bölge halkimizin da çalismalarimizdan duydugu memnuniyet bize ulasiyor. Konyaalti’mizin bütün degerlerine ayni oranda önem vermeye devam edecegiz’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile