Çankaya Sığınma Evi Çalışanları Seminerde Buluştu

Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Kadın Sığınma Evi ve Kadın Danışma Merkezi çalışanları Ankara Tabip Odası'nda düzenlenen seminerde bir araya geldi.

Kadın Sığınma Evi'nde çalışan sosyolog ve psikologlar, çocuk birimi ve Kadın Danışma Merkezi çalışanlarının yer aldığı seminerde öncelikli olarak görevli personelin çalışmalarını ilerletmenin yanı sıra önümüzdeki süreçte planlı çalışmalar görüşüldü. Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları yüksek lisans programı öğrencilerinin de gözlemci sıfatıyla katkıda bulunduğu seminerde katılımcılar nasıl bir sığınma evi hayal ettiklerini, Sığınma Evlerinin evrensel ilkeleriyle farklı deneyimlerini de paylaştılar.
Oturumların bir kısmına belediyenin kreşlerinde çalışan branş öğretmenleri de katılırken, Sığınma Evi ve branş öğretmenleri mesleki bilgilerini birleştirerek buralarda kalan kadın ve çocuklara yönelik olarak ne tür sanatsal faaliyetler yapılabileceği değerlendirildi.
Birçok aktivitenin yapılacağı da yetkililer tarafından ifade edilirken, resim, müzik, el sanatları öğretmenlerinin haftanın belirli günlerinde sığınma evinde kalan kadın ve çocuklara yönelik olarak çalışmaların gerçekleşeceğini dile getirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile