Çekmeköy Belediye Baskani Poyraz, 'IBB Hizmetlerin Önüne Set Çekiyor'

Çekmeköy Belediye Baskani Poyraz, 'IBB Hizmetlerin Önüne Set Çekiyor'

Çekmeköy’de 3 dönemdir Çekmeköy Belediye Baskanligi yapan Ahmet Poyraz, IBB’nin yapilan hizmetlerin önüne set çektigini söyledi. Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz, 5 yildir görevde olan IBB yönetimi kendi basarisizligini örtmek için algi ve manipülasyonlarla engellendiklerini her mecrada ifade etti.



Poyraz, “Çekmeköy’de 5 yilin sonunda dikili agaci olmayan IBB yönetimi rahmetli Kadir agabey döneminde baslamis ve belirli bir seviyeye getirilmis projeleri tamamlayip kendi yapmis havasi olusturmak disinda hiçbir adim atmiyor. Tüm Çekmeköylü hemsehrilerimizin malumudur, kres yapacagiz dediler, yapamayinca yer vermiyorlar ki yapalima çevirdiler olayi. Engelleniyoruz diyenlere Çekmeköy’ün en degerli iki arsasini tahsis ettik. Yillardir çalismaya baslamadilar. Seçime 3 ay kala yine göstermelik temel attilar. IBB yöneticilerine CHP’li meclis üyelerine her mecrada ‘Çekmeköy’e hizmet yapilacaksa orada ilk biz oluruz, tasin altina elimizi degil gövdemizi sokariz’ diye ilettik. Ama kendileri hizmet etmek söyle dursun bizim yapmaya çalistigimiz isleri de engelliyorlar“ dedi.



"Asfalti dökülen yol trafige açilamiyor"

Mehmet Akif Mahallesi Kapali Pazar alani yaninda bulunan Ezgi Sokag’in ulasim ve trafik açisindan tetkikinin yapilmasi amaciyla IBB Ulasim ve Koordinasyon Müdürlügü ekiplerince sokagimizda inceleme yapildi. Yapilan inceleme neticesinde söz konusu sokagimizda yapilacak olan tüm çalismalar için geçici sirkülasyon projesi hazirlanmasi gerektigi belirtildi. Hazirladigimiz sirkülasyon projesini UTK’nin karari alinmasi için kendilerine sunduk. Fakat üzerinden 2 ay gibi bir süre geçmis olmasina ragmen dönüs alamadik. Dönüs alamadigimiz için asfalti dökülen sokagi trafige açamiyoruz. Vatandaslarimizda bizde bölgede olusan trafik yogunlugundan sikayetçiyiz ve bir an önce çözüme kavusturmak istiyoruz.

"Palamutdere Güzergahi Ile Ilgili IBB ‘den 10 aydir dönüs alamadik"

Poyraz, "Tasdelen Mevkii Palamutdere güzergâhi ve çevresine iliskin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plani degisiklikleri Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanliginca 7 Nisan 2023- 8 Mayis 2023 tarihleri arasinda askiya çikartilmisti. Bu bölgeye Iliskin 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Plani da es zamanli olarak 7 Nisan 2023 tarihinde de askiya çikartildi. Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanliginda askiya çikartilan Tasdelen Mevkii Palamutdere Güzergâhi ve Çevresine Iliskin Imar Plani degisikliklerine aski süresince yapilan itirazlara ek olarak baskanligimiza yapilan 9 adet itiraz degerlendirilmesi ve sonucu baglanmasi üzerine 9 Mayis 2023 tarihinde Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligina iletildi. Ama gelin görün ki bu tarihten itibaren Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligindan itirazlara iliskin herhangi bir karar alamadik" ifadelerini kullandi.

Baskan Poyraz sözlerini söyle devam etti; “Biz her zaman söyledigimiz gibi söz konusu halka hizmetse tasin altina elimizi degil gövdemizi koyariz. Çekmeköy’e, hemserilerimize hizmet eden herkese de Allah razi olsun deriz. Algi ve manipülasyonlarin bitirilip kendileri hizmet etmiyorsa bizim önümüzü açmalarini temenni ediyoruz. Vatandas hizmet bekler. Çekmeköy’e çakilacak ufacik bir çivi dahi kisisel hirslarin önünde olmalidir. “dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile