Çevre Ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Mersin'deki Toplu Açilis Töreninde Konustu Açiklamasi

'Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde medeniyetimizi yasatan, çevreye saygili sehirler hedefimizde kararlilikla yürüyoruz' ''Bogazin altindan tren, köprünün üstünden yine tramvay geçmez, Akdeniz'den Kibris'a su gitmez' diyerek bahane ve çözümsüzlük üreten zihniyete karsi Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde her zaman azimle çalistik, çalismaya devam ediyoruz'.

MERSIN - Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, "Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde medeniyetimizi yasatan, çevreye saygili sehirler hedefimizde kararlilikla yürüyoruz." dedi.

Kurum, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilimiyla İçel Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen ve 341 projenin içinde bulundugu Toplu Açilis Töreni'ndeki konusmasinda, açilisini yapacaklari 3,2 milyar lira degerindeki projelerin herkese hayirli olmasini diledi.

Cumhurbaskani Erdogan'in 2019 yerel seçim öncesinde açikladigi 11 maddelik sehircilik manifestonun sehirler için yeni bir dönemin baslangici oldugunu belirten Kurum, söyle devam etti:

"Bizlerin yol haritasi oldu ve milletimizle paylasti. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde medeniyetimizi yasatan, çevreye saygili sehirler hedefimizde kararlilikla yürüyoruz. Dünyada hiçbir ülkeye nasip olmamis tarihi ve dogal kadim sehirlerimize, medeniyet degerlerimize sahip çikiyor ve gelecegimizi emanet edecegimiz çocuklarimiza yeniden ihya, insa etmek üzere teslim ediyoruz. Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüsüm diyoruz ve sosyal konutlarla birlikte son 20 yilda 2,5 milyon konutu yapip vatandaslarimiza teslim ettik. İçel'de de kentsel dönüsüm en önemli önceligimiz ve Akdeniz ilçemizde Çay Mahallesi ile TOKI eliyle biliyorsunuz, '416 konut yapacagiz' demistik. Camisiyle, dükkanlariyla, ticaret merkezleriyle konutlarimizi insallah yil sonu degerli kardeslerimize teslim edecegiz."

Bugüne kadar İçel'de yatirim degeri 2,5 milyar lirayi bulan 3 bin 900 sosyal konut projesi yaptiklarini ve milletin hizmetine sunduklarini aktaran Kurum, yine yatirim degeri 941 milyon olan 945 konutun insaatinin da hizla devam ettigini söyledi.

Tarimin sehri İçel için sulama projelerini de bir bir hayata geçirdiklerini dile getiren Kurum, "Tarim ve Orman Bakanligimizla birlikte bu projelerimizi de yürütüp buradaki istihdami artirmak, tarimla ilgili gelecegi arttirmak adina sulama projelerini çok ama çok önemsiyoruz. Her zaman oldugu gibi bugün de çiftçi kardeslerimizin yanindayiz ve olmaya da devam edecegiz." diye konustu.

Millet bahçesiyle ilgili yapilan çalismalara da deginen Kurum, söyle devam etti:

"Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in açikladigi '81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi' projemiz var. Bu çerçevede tam 397 millet bahçesi projelendirildi, 101'i de vatandaslarimizin hizmetine sunduk. İçel'de de 4 millet bahçesi yapiyoruz ve yesil alanlarimizi gençlerimize, kadinlarimiza, çocuklarimiza kazandiriyoruz. Biliyorsunuz 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde İçel Millet Bahçesi'ni açtik ve hizmetinize sunmustuk. Insallah yeni millet bahçelerini de yapip gençlerimize, çocuklarimiza armagan edecegiz."

Kurum, Mezitli ve Aydincik ilçelerinde de millet bahçelerini hizli bir sekilde tamamlayacaklarini söyledi.

İçel'de bunlar disinda atik su aritmadan içme suyuna, sokak sagliklastirmalarindan enerji yatirimina kadar birçok yatirimi yapmaya devam edeceklerini dile getiren Kurum, sunlari kaydetti:

"Çesmeli Mahallemizdeki belediyelerimizin bu noktada talepleri vardi bu talepleri de gerçeklestiriyoruz. Insallah İçel'i altyapisi, üstyapisiyla çok daha modern, çok daha yesil çok daha saglam bir sehir haline getirecegiz. 'Bogazin altindan tren, köprünün üstünden yine tramvay geçmez, Akdeniz'den Kibris'a su gitmez' diyerek bahane ve çözümsüzlük üreten zihniyete karsi Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde her zaman azimle çalistik, çalismaya devam ediyoruz. Allah'in izni, sizlerin destekleriyle gece gündüz hizmet etmeye devam edecegiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile