CHP Genel Baskan Yardimcisi Ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi (2)

'Önümüzdeki seçimler, ülkemiz için büyük önem tasiyor. Milletimizin bu iktidardan sidki siyrildi. Ülkemize lig düsürten bu iktidardan kurtulmak için millet sandigi hasretle bekliyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda CHP iktidarinda, yeni kurumlarla yeni kurallarla yeni kadrolarla ülkemizi ayaga kaldiracagiz' 'Idlib'de ne Isa'ya ne Musa’ya yaranabiliyoruz. Çatismasizlik bölgesi denen yerde, radikal unsurlar bizi sirtimizdan vuruyor. Idlib kazani kayniyor. Buradan ülkemize yönelecek yeni bir insan akini, bunlarin arasina sizacak radikal unsurlarla birlikte bizim için tam bir kabus olur' '(Aksener'in cumhurbaskani seçimine yönelik açiklamasi) Genel Baskanimiz da Sayin Aksener de bu konuda fikirlerini ifade ederken, konunun Millet Ittifaki'nin iktidarinin önünü tikamayacagini açik seçik söylüyorlar. Millet Ittifaki içinde bu konular sorun yaratmaz'

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Önümüzdeki seçimler, ülkemiz için büyük önem tasiyor. Milletimizin bu iktidardan sidki siyrildi. Ülkemize lig düsürten bu iktidardan kurtulmak için millet sandigi hasretle bekliyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda CHP iktidarinda, yeni kurumlarla yeni kurallarla yeni kadrolarla ülkemizi ayaga kaldiracagiz." dedi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda, 2002’nin sonundan 2021’in üçüncü ayina kadar, reel sektörün borcunun 45'e katlanarak, 3 trilyon 384 milyar lira oldugunu ileri sürdü. Vatandasin tüketici kredisi ve kredi karti borcunun da 128’e katlanarak 847 milyar lira oldugunu savunan Öztrak, "Devletin, sirketlerin ve ailelerin borçlarinin toplami ise 19’a katlanarak 6 trilyon 334 milyar lira oldu. Bunlar öyle alelade rakamlar degil insanlar bugün bu borçlari yüzünden hayatlarina son veriyor." ifadesini kullandi.

Dünyanin salginda vatandaslarini paraya, iktidarin ise milleti borca bogdugunu iddia eden Öztrak, söyle devam etti:

"Ama Erdogan dün çikti, salginda esnafa ne kadar çok kredi verdiklerini ballandira ballandira anlatti. Oysa esnaf hem borç ödeyip hem de sattigi mali, yarin yerine nasil koyacagini kara kara düsünüyor. Bankalar salgin döneminde vatandasa verilen düsük faizli kredileri, üç kati faizle yeniden yapilandirmanin pesine düsmüs. Peki, bu borçlar nasil ödenecek? Erdogan bunun için bir söz söyledi mi? Hayir. Hükümetin treni devirdigi bir diger alan da dis politika. Suriye’de 'Emevi Cami’ne gidecegiz' derken 5 milyon Suriyeli ülkemize girdi. En az 40 milyar dolar harcandi. Sinirlarimizi korumak için yüzlerce sehit verdik. Hala da veriyoruz. En son Idlib’de üç askerimiz sehit edildi. Kim sehit etti? Erdogan milletten sakliyor. Idlib’de ne Isa’ya ne Musa’ya yaranabiliyoruz. Çatismasizlik bölgesi denen yerde, radikal unsurlar bizi sirtimizdan vuruyor. Idlib kazani kayniyor. Buradan ülkemize yönelecek yeni bir insan akini, bunlarin arasina sizacak radikal unsurlarla birlikte bizim için tam bir kabus olur."

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin'in Besar Esed'i Moskova’da agirlarken, "Birlesmis Milletler karari olmadan Suriye’de bulunan yabanci askerlerin Suriye hükümetinin hakimiyeti için engel olusturdugu"nu söyledigini belirten Öztrak, bu mesajin muhatabinin Türkiye oldugunu iddia etti.

Rusya'nin daha önce Idlib’de 36 askerin sehit edilmesine neden oldugunu hatirlatan Öztrak, "Erdogan’i açikça uyariyoruz. Bu milletin böyle büyük bir aciyi, bir daha yasayacak ne takati ne de böyle bir zilletin tekrarini sindirecek müsamahasi var." dedi.

- "Dört ayakli bir strateji izleyecegiz"

"Önümüzdeki seçimler, ülkemiz için büyük önem tasiyor. Milletimizin bu iktidardan sidki siyrildi. Ülkemize lig düsürten bu iktidardan kurtulmak için millet artik sandigi hasretle bekliyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda CHP iktidarinda, yeni kurumlarla yeni kurallarla yeni kadrolarla ülkemizi ayaga kaldiracagiz." diyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bunun için dört ayakli bir strateji izleyeceklerini bildirdi. Stratejilerinin ilk ayaginda adalet, demokrasi ve kuvvetler ayriligini ayaga kaldirmak bulundugunu aktaran Öztrak, söyle konustu:

"Tarafsiz cumhurbaskani ve güçlendirilmis parlamenter sistem, yapacagimiz tüm diger islerde güçlü bir zemin ve yitirilen güven ortamini olusturacaktir. Programimizin ikinci ayaginda üretimin önünü açacak önlemler var. Ekonomiyi borçla sisirme modeli iflas etti. Üreterek, verimliligi artirarak, ekonomiyi büyüten bir ekonomi modeli getirecegiz. Salgin döneminde ülkeler çok önemli dersler edindi. Bu dersler isiginda devletin, saglik, egitim, gida güvenligi gibi kritik alanlarda akilci müdahalesini saglayacagiz. Dijital ve yesil ekonominin sundugu firsatlari degerlendirecegiz. Refah Devleti 3.0 yaklasimindan yararlanacagiz. Programimizin üçüncü ayaginda üretilen refahin adil sekilde paylastirilmasi var. Üretim artisiyla olusan refahi topluma yaymadiginizda, toplum kesimlerini disladiginizda, birilerini arkada biraktiginizda, maalesef büyüme sürmüyor. Burada da en önemli kurumumuz, Aile Destekleri Sigortasi olacak. Programimizin dördüncü ayaginda ise çevresel, ekonomik ve mali sürdürülebilirlik var. Bu sene yasadigimiz yangin ve sellerde gördük, tüm yapilacak islerde, sürdürülebilirligi planlamak önceliklerimiz içinde olmak zorunda. Yesil Mutabakat'a uyum saglayarak, Paris Iklim Antlasmasi’ni onaylayacagiz. Borcun kontrolsüz artisina müsaade etmeyecegiz. Enflasyona neden olmadan, istikrar içinde hizla büyüyecegiz. Biz haziriz, milletimiz hazir. Cumhuriyetin ikinci yüzyilinda, CHP ülkemizi yepyeni bir ufka tasiyacak."

- Sorulari yanitladi

CHP Sözcüsü Öztrak, açiklamalarinin ardindan sorulari da yanitladi. IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in cumhurbaskani seçimlerine Millet Ittifaki olarak tek adayla gidilmesi yönündeki açiklamasi sorulan Öztrak, "Genel Baskanimiz da Sayin Aksener de bu konuda fikirlerini ifade ederken konunun Millet Ittifaki'nin iktidarinin önünü tikamayacagini açik seçik söylüyorlar. Millet Ittifaki içinde bu konular sorun yaratmaz." yanitini verdi.

Vakiflar Genel Müdürlügünün Türk ögrencilere 300 lira, yabanci ögrencilere ise 600 lira burs verdigi belirtilerek bu konudaki görüsü sorulan Öztrak, "Bu hükümet, kendi vatandasina bu ülkeyi cehennem, yabancilara da bu ülkeyi cennet haline getirmek için elinden geleni ardina koymuyor. Hiç sasirmadim. Hep diyorum, bu hükümet el iyisidir." dedi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, ev sahipligi yaptigi organizasyonda sahnelenen "çiplak semazen" olayinin çok tepki çektigi belirtilerek yorumu sorulan Öztrak, sunlari söyledi:

"Izmir Büyüksehir Belediyemizin yaptigi bir açiklama var. Diyor ki, 'bu sema falan degil, modern dans.' diyor. Ben sunu anlamiyorum hakikaten, çocuklarimiz yurt bulamiyor, Tekirdagli hemserim borç yüzünden canina kiyiyor, bazilarinin derdi de kim nerde çiplak dans etmis o. Bunlar, milletten iyice koptular. Biraksinlar bu bos gündemleri, milletin derdiyle ugrassinlar, milletimizin sikintisi büyük."

Memleket Partisinin yarin Muharrem Ince'nin genel baskanlik için tek aday oldugu kurultayini yapacagi hatirlatilarak görüsü sorulan Öztrak, "Hayirlisi olsun diyoruz" ifadesini kullandi.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas'in yeniden ayni göreve atanmasi hatirlatilarak "Cumhurbaskani'na tesekkür konusmasinda 'Anayasamizin toplumu din konusunda aydinlatma görevini verdigi Diyanet Isleri' diyerek anayasal görev vurgusu yapti. Bu konudaki degerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine Öztrak, su yaniti verdi:

"Bu atama karari, bizim için sasirtici degil. Ali Erbas'in bahsettigi o görev, anayasada yazmiyor. Diyanetin kendi kanununda yaziyor. Demek ki okumamis. Anayasa'yi okumamis. Kendisine tavsiye ediyorum Anayasa'nin 136'nci maddesini bir okusun. Anayasa'nin 136'nci maddesi, Diyanet Isleri Baskanliginin görevini bütün siyasi görüs ve düsünüslerin disinda kalarak yerine getirmesini emrediyor. Cumhur Ittifaki'na sadakatle hizmet eden Diyanet Isleri Baskani, Diyanetini sarayin subesi haline getiren Diyanet Isleri Baskani bir gece yarisi kararnamesi ile yeniden atanarak mükafatlandirilmis."

Diyanet Isleri Baskanliginin "Kur'an Kursu'na giden çocuklarin okul öncesi egitimi almis kabul edilsin" önerisini nasil degerlendirdigine iliskin bir soruyu yanitlayan Faik Öztrak, "Uluslararasi güvenilir çalismalar, okul öncesi egitimin, tüm egitim kademeleri içinde çocuk gelisimi açisindan en önemli safha oldugunu söylüyor. Dolayisiyla okul öncesi egitime iliskin degerlendirmeler son derece önemli. Bunlarin öyle ayaküstü falan yapilmamasi gerekiyor. Bilimin isiginda uzun uzun tartisilmasi gerekiyor." diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan'in partisinin teskilatlarina 2023 için simdiden aktif çalisma talimati verdigi belirtilerek degerlendirmesi sorulan Faik Öztrak, sunlari kaydetti:

"Bu konusmada daha baska söyledikleri de var. Demis ki 'CHP'li belediyeler yönetemiyorlar' gibi bir degerlendirmede bulunmus. Su pandemi döneminde, milletimiz sunu artik açikça görüyor, CHP'li belediyeler olmasaydi, Erdogan sahsim hükümeti bu milleti aç ve açikta birakmisti. Yine son felaketlerde CHP'li belediyeleri nasil canla basla çalistiklarinin, Erdogan sahsim hükümetinin bütün engellemelerine ragmen nasil imkanlarini milletimiz için seferber ettiklerini milletimiz biliyor, görüyor. Diger konuya gelince, AK Parti örgütüne 'Sahaya çikin.' diyor da millet de onlar sokaga çikinca 'Siz hangi yüzle karsimiza geliyorsunuz?' diyor. Tabii Erdogan milleti görmedigi için duymadigi için sarayindan duymuyor. Bunlardan haberi yok. Erdogan'in örgütleri, milletvekilleri korkusundan bunu kendisine söyleyemiyor. Ama ben söyleyeyim, Erdogan'in yanlislari, kibri, sözlerini tutmamasi yüzünden, vekilleri de, örgütleri de sokaga çikmakta zorluk çekiyor, inemiyor. Onun için su koruma ordusunu bir kenara biraksin, sarayindan bir çiksin vatandasin içine bir girsin. Unuttugu milletin halini bir görsün. Erdogan'in vaatleri ve hedefleri yalan olunca kendi sözlerinin altinda ezilip kaldi. 10 parmaginda 10 kara, muhalefete çalarak ben bu isleri atlatirim saniyor. Millete verdigi sözleri tutamayanlarin yapacagi sey bellidir, sandigi milletin önüne getirerek, izzeti ikbal ile görevden çekilmek. Millet bunlarin ne yaptiklarini görüyor, sandik gelince tasdiknamelerini ellerine tutusturacak."

(Bitti)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile