CHP'nin Çanakkale Il Kongresi'nde Gergin Anlar Yasandi

CHP'nin Çanakkale Il Kongresi'nde Gergin Anlar Yasandi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Il Baskanligi’nin 38’inci Olagan Kongresi’nde CHP Çanakkale Milletvekili Ismet Güneshan ile partililer arasinda tartisma yasandi.

Çanakkale Belediyesi Yesil Yerel Yönetimler Binasi Çok Amaçli Toplanti Salonu’nda yapilan CHP Çanakkale 38’nci Olagan Il Kongresi’nde zaman zaman gergin anlar yasandi. 547 delegesi bulunan CHP Çanakkale’de il baskanligi için Av. Levent Gürbüz ile Özgür Simsek yaristi. CHP Çanakkale Milletvekili Ismet Güneshan’in eski Merkez Ilçe Baskani Süleyman Erte’nin Merkez Ilçe Kongresi’nde yaptigi konusmayla alakali sözleri salonda gergin anlar yasanmasina sebep oldu. Güneshan’in sözlerine bazi partililer tepki gösterirken, Süleyman Erte de sahneye kadar gelerek Güneshan’a "Benim adima konusma yapamaz" diyerek tepki gösterdi. Milletvekili Güneshan ise, Süleyman Erte’ye "Geç yerine geç" diyerek karsilik verdi. Süleyman Erte, Kumkale Belediye Baskani oldugu dönemde nüfusla ilgili yorum yapan Milletvekili Güneshan’a, "Nüfus konusunda böyle bir sey söyleyemezsiniz" dedi.

Güneshan ise, "Söylerim. Kumkale ne durumda, Kumkale. Kumkale’yi köy yaptin, köy. Konusma" seklinde karsilik verdi. Tartismalarin ardindan Süleyman Erte ve bazi partililer salonu terk etti.

Sahne önüne kadar gelen partili bir kadin ise, "Çanakkale milletvekilisiniz, taraf tutamazsiniz. Bir kadina hakaret edemezsin. Ismet Bey bir kadina hakaret ettiniz. Özür dileyin” diyerek tepkisini dile getirdi. Kadin daha sonra salondan ayrildi.

Adaylar Av. Levent Gürbüz ve Özgür Simsek’in konusmalarinin ardindan oylamaya geçildi. Kongrede seçimi Av. Levent Gürbüz kazandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile