CHP'nin Izmir Adayi Cemil Tugay Açiklamasi 'Yeni Siyasetçilere Ihtiyacimiz Oldugunu Toplum Söylüyor'

CHP'nin Izmir Adayi Cemil Tugay Açiklamasi 'Yeni Siyasetçilere Ihtiyacimiz Oldugunu Toplum Söylüyor'

CHP Izmir Büyüksehir Belediye Baskan adayi Cemil Tugay, projelerini duyurdu. Yogun kalabalikla karsilanan Tugay, “Yeni bir siyasete, yeni bir siyasi anlayisa ve yeni siyasetçilere ihtiyacimiz oldugunu toplum söylüyor. Biz bunu ‘yeni nesil belediyecilige ihtiyacimiz var’ olarak tanimladik” dedi.

CHP’nin Izmir Büyüksehir Belediye Baskan adayi Cemil Tugay, ‘Izmir Gelecege Dogru’ slogani ile seçimi kazanmasi halinde yapacaklari projeleri kamuoyuyla paylasti. Tugay, Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen lansman toplantisinda projelerini basliklar altinda topladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan toplantida video gösterimi yapildi. Ardindan kürsüye çikan CHP Izmir Büyüksehir Belediye Baskan adayi Cemil Tugay, içinde bulunduklari dönemin yeni bir siyasi dönem olmasi gerektiginin altini çizerek, “Baskan olursam ilk yapacagim sey yeni nesil belediyecilik diye aktardigimiz belediye semasinin yeniden düzenlenmesi olacaktir. 31 Mart’ta yapilacak seçim için aday olarak sahneye çiktim. Izmirlilerin onayini alacagiz. Yeni bir siyasete yeni bir siyaset anlayisina ve yeni siyasetçilere ihtiyacimiz oldugunu toplum söylüyor. Siyasetteki tikanma noktasini asmamiz lazim. Biz bunu ‘yeni nesil belediyecilige ihtiyacimiz var’ olarak tanimladik. Bütün sorunlari küresel düsünüp yerel eylem planlari ile çalismalar yapmak zorundayiz. Çalisma yaparken dar bir kadro ile degil ulasabildigimiz bütün kaynaklarla herkesle baglantili olacagiz” diye konustu.



“Bir daha bu sehirde su baskini olsun istemiyorum”

Ilk 180 gün yapacaklari vaatlerden bahseden Cemil Tugay, “Izmir Planlama Ajansi kurulacak. Su ve toplu ulasim ücretleri adil ve dengeli olacak. Yollarin bakimi ve tamiri ivedilikle yapilacak. Asansörlerin ve yürüyen merdivenlerin düzenli ve hizli bakimi yapilacak. Yapay Zeka Daire Baskanligi kurulacak. Eger mümkün degilse esdeger birim kurulacak. Bir daha bu sehirde su baskini olsun istemiyorum. Bu yüzden deniz taskin bariyerleri yapacagiz. Dezavantajli çocuklarin oldugu bölgelerdeki okullarla iletisime geçecegiz. Çocuklarimiz bir sandviçe 50 lira vermesin. Uygun görülürse oradaki okullarin kantinlerini biz yönetecegiz. Ögrencilerimize aylik abonman kart verecegiz. Iç körfezde seçilen güzergahlarda deniz taksi uygulamasi baslatacagiz. Havaalani ve otogara giden otobüslerin sefer sayilari artirilacak. Kazi yapan bütün sehirler çok daha siki bir sekilde, planlamaya dikkat etmeleri söylenerek kararlar ona göre takip edilecek. Izmir’de çok fazla insaat çalismasi var. Bu sorunun büyümeden hallolmasi lazim. Kentsel sorunlara hizli prototipleme ile katilimci ve yenilikçi çözümler sunan kent laboratuvarlari sunacagiz” açiklamalarinda bulundu.

CHP’nin Izmir adayi Cemil Tugay’in yeni dönem projeleri ise su sekilde:

“25 bin sosyal konut, dirençli ve kendine yeten havzalar programi, deprem master plani, yeni belediye hizmet binasi, kent için ulasim ve trafik sorunu, alt üst geçit projeleri, Karsiyaka Iskelesi ve çevresi projesi, metrobüs uygulamasi, Karabaglar-Gaziemir metrosu, IZBAN seferleri projesi, Alsancak Liman C Kapisi önü ve Mavisehir Bilim Müzesi önünde bisiklet ve yaya köprüsü projesi, Izdeniz taksi uygulamasi, aktarma merkezleri, yeni otogar projesi, semt garajlari, karavan parklari, su ve körfez projesi, taskinlara karsi kiyi düzenlemeleri, her ilçeye atik su aritma tesisi, semt marinalari, Izmir sürdürülebilir enerji ve eylem plani, yesil ve mavi altyapi master plani, tarim 4.0 projesi, yerel gastronomi egitimleri-mutfak sanatlari merkezi, jeotermal ile 250 bin konut isitma.”

Ekonomi, istihdam ve bölgesel kalkinma basligi altinda yapacaklari diger hizmetleri aktaran Tugay su proje basliklarini sundu:

“Saglik turizmi ve Izmir, biyoekonomi stratejisi ve eylem plani, kirsal havza istihdam ve istatistik ofisleri, Izmir neet projeleri, girisimcilik merkezleri, kent içi tematik bölgeler.”

Kültür, sanat ve spor alanindaki projeler

Seçildigi taktirde Kültürpark’a beton dökülmeyeceginin sözünü veren Cemil Tugay, kültür, sanat ve spor alanindaki projelerini su sekilde belirtti:

“Doga Tarihi Müzesi, Kültürpark koruma projesi, Kemeralti koruma ve gelistirme plani, çagdas kent kütüphanesi, Izmir Büyüksehir Senfoni Orkestrasi, Basmane-Ödemis tren yolunda kültür yolu projesi, spor istasyonlari, Karsiyaka Stadi.”

Saglik alanindaki projeler

“Izmir tek saglik bilim kurulu, hayvan sagligi start-up programlari.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile