CHP yandaşı Merdan Yanardağ Kılıçdaroğlu'nu nasıl savunacağını şaşırdı: Sonuç alamamış olmak yenildiğiniz anlamına gelmez

CHP yandaşı Merdan Yanardağ Kılıçdaroğlu'nu nasıl savunacağını şaşırdı: Sonuç alamamış olmak yenildiğiniz anlamına gelmez

CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs seçimlerinde yenilmediğini öne sürdü. "Sonuç alamamış olmak yenildiğiniz anlamına gelmez" diyen Yanardağ, "Yüzde 48 neden başarı sayılmasın?" diye sordu. Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan ve Zafer Partisi ile son gün yapılan ittifakın HDP seçmenini küstürdüğünü söyleyen Yanardağ, "Kayyumlara evet denerek çıkılması büyük bir hataydı." ifadelerini kullandı.

HDP'nin ortağı olduğu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, onlarca partiden aldığı desteğe rağmen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iki turunda da ağır yenilgi aldı. Bozgun sonrası kendi tabanından dahi 'istifa' baskısı gören CHP lideri, kendisi hariç tüm parti yönetim kurulunu görevden aldı. Kılıçdaroğlu'nun 'tek adam' tavırlarına yandaşlarından destek gecikmedi.

Merdan Yanardağ Kılıçdaroğlu'nu nasıl savunacağını şaşırdı: Sonuç alamamış olmak yenildiğiniz anlamına gelmez

CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Kılıçdaroğlu'na arka çıkıp 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin bir bozgun olmadığını öne sürdü.

'Sonuç alamamış olmak yenildiğiniz anlamına gelmez' diyen Yanardağ, 'Yüzde 48 neden başarı sayılmasın?' diye sordu.

'HDP ile ittifakı bozdular' sitemi

Zafer Partisi ile son gün yapılan ittifakın HDP seçmenini küstürdüğünü söyleyen Yanardağ, 'Kayyumlara evet denerek çıkılması büyük bir hataydı.' ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'na gönderme: Bir gün bile geçmeden liderlik yarışına giriyorlar, ayıptır

Yanardağ konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

'Sonuç alamamış olmak yenildiğiniz anlamına gelmez. Bütün dünya gördü Türkiye'nin yarısı tarihin gördüğü en gerici ve devlet olanaklarını fütursuzca kullanan bir ittifaka karşı direndi.

Bazılarıyla bir gün bile geçmeden üzerinden liderlik yarışına giriyorlar, ayıptır. CHP'deki tartışmaların hiçbirinde fikri bir hazırlık yok ben daha yakışıklıyım ve gencim demekten başka bir şansınız var mı bu durumda? Ben daha iyi yaparım diyorsunuz neden yüzde 48 başarı sayılmasın.

Ümit Özdağ ve Zafer Partisi ile girilen müzakerelerde kayyumlara evet denerek çıkılması büyük bir hataydı. Ama ortada bir başarı var onu görmeden hiçbir şey yapılamaz.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile