Çiftçiler Mera Islahi Ve Amenajmani Hakkinda Bilgilendirildi

Çiftçiler Mera Islahi Ve Amenajmani Hakkinda Bilgilendirildi

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Sivrihisar ilçesine bagli Aktas mahallesinde, mera islahi ve amenajmani konularini ele almak üzere çiftçilerle gece toplantisi gerçeklestirildi.

Toplanti, Eskisehir Il Tarim ve Orman Il Müdürü Ender Muhammed Gümüs baskanliginda, Çayir, Mera ve Yem Bitkileri Sube Müdürü Ibrahim Balk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Nizamettin Çetiner, Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürü Dr. Ugur Saglam, Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürü Hasan Öz, Sivrihisar Ilçesi Aktas Mahalle muhtari Erdal Sarioglu, muhtarlik üyeleri ve çiftçilerin katilimi ile gerçeklesti.

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüs, çiftçilerle mera yönetimi konusunda Tarim ve Orman Bakanligi’nin yapilmasi planlanan çalismalarini paylasti. Bölgedeki mera alanlarinin daha etkin bir sekilde yönetilmesini, verimliligin artirilmasini ve çiftçilere destek saglanmasini hedeflediklerini ifade etti.

Ayrica çiftçilerin mera alanlarini daha verimli kullanmalarina yönelik çesitli öneriler ve uygulama stratejileri hakkinda istisare yapildi. Bu kapsamda, mera alanlarinin sulama ve bakimi, otlatma yönetimi, ot biçimi ve depolanmasi gibi konular ele alindi. Mera islahi ve amenajmani için yapilacak teknik destekler ve maliyetler hakkinda bilgi verildi.

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri, çiftçilerin görüs ve önerilerini önemsediklerini bu kapsamda çiftçilere mera yönetimi konusunda daha fazla egitim ve bilgilendirme programlari düzenleyeceklerini ve bölgedeki mera alanlarinin daha etkin bir sekilde yönetilmesi için çalismalara devam edeceklerini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile