Çinar, Konak Sakinleriyle Bir Araya Geldi

Çinar, Konak Sakinleriyle Bir Araya Geldi

Konak ahalle sakinleriyle ‘Mahalle Meclisleri’ Toplantisinda bir araya gelip sohbet eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “ Ilçemizin gelisime açik mahallelerinden Konak’in gerek alt ve üst yapi gerekse de sosyal, kültürel ve sportif yönden degisimi ve gelisimi için yatirimlarimiz sürüyor” seklinde konustu.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, her aksam farkli bir mahallede düzenlenen ‘Mahalle Meclisleri’ toplantilari çerçevesinde bu kez Konak Mahallesi (Yukari Banazi) sakinleriyle bir araya geldi.

Konak mahallesinin her yönden degisimine büyük önem veren Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a ziyareti sirasinda esnaflar ve mahalle sakinleri yogun ilgi gösterdi.

Iftarini Konak Mahallesinde ki bir evde yaptiktan sonra mahalle esnaflarini ziyaret ederek taleplerini dinleyen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, daha sonra mahalle muhtarlari ve mahalle sakinleriyle çay esliginde sohbet edip, hem Konak bölgesine hem de Yesilyurt’a yapilan ve yapilacak yatirimlarla ilgili fikir alis verisinde bulundu.

‘Mahalle Meclisleri’ toplantilariyla Ramazan Ayi aksamlarinin manevi güzelligi ve huzurunu mahalle sakinleriyle birlikte doyasiya yasadiklarini ifade eden Çinar, Konak mahallesinde gördükleri yogun ilgi ve destegin kendilerini mutlu ettigini söyledi.



Ramazan Ayinin bütün fazileti ve güzelliginin Yesilyurt’un dört bir tarafinda hakim oldugunu vurgulayan Çinar, “Öncelikle bütün Konak’li hemsehrilerimizin mübarek Ramazan Ayini en kalbi duygularimla kutluyorum. Ramazan Ayi birliktir, beraberlik, paylasmaktir, kardesliktir. Allah’a sükürler olsun ki Yesilyurt’umuzun dört bir tarafinda huzur, sükûnet ve birliktelik havasi hakim. Yesilyurt Belediyesi olarak ta bu Ramazan ayinda farkli bir uygulama baslatarak hemsehrilerimizle daha fazla bir arada olmak, Ramazan Ayinin güzelliklerini hep birlikte yasamak adina her aksam bir mahallemizi ziyaret ediyoruz, bir ailemizin evinde iftarimizi yapiyoruz, teravih namazimizi hep birlikte eda ettikten sonra mahalle sakinleriyle çay esliginde sohbet edip, ilçemizin hem bugünü hem de yarinlarini enine boyuna konusuyoruz. Bizler ortak akila önem veren, toplumun tüm kesimlerinin sesine kulak veren, çözüm odakli ve katilimci belediyecilik anlayisiyla ilçemize hizmet ediyoruz. Yesilyurt Kent Konseyimizle ortaklasa baslattigimiz mahalle ziyaretlerimiz oldukça verimli geçiyor, güzel öneriler aliyoruz, eksiklikler varsa onlari gidermek için ekiplerimize talimat veriyoruz. Vatandaslarimizin sorun ve isteklerini yerinde ögrenip, çözüme kavusturuyoruz. Bu tür ziyaretler vesilesiyle insan odakli yatirimlarimizin sayisini hep birlikte artirmaktayiz. Ziyaretimiz sirasinda bize gönül kapilarini sonuna kadar açan, dua eden ve güzel sözlerinden mahrum birakmayan bütün muhtarlarimiza, mahalle sakinlerimize ve esnaflarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Konak’in planli ve saglikli büyümesinin Yesilyurt için ayri bir önem tasidigina dikkat çeken Çinar, “ Belediye olarak Yesilyurt’umuzu bir bütün halinde görüp, 82 mahallemizin tamaminin ayni düzeyde gelisip ve degismesine önem veriyoruz. Seçimlerde taahhüt ettigimiz 45 projemizin büyük bir kismini tamamladik, bölgemizin ihtiyaç duydugu 32 yeni projeyi de ilave ederek 310 milyon tutarinda 77 dev yatirimi Yesilyurt’a kazandirip, gelecege artik daha umutla ve güvenle bakiyoruz. Tabii ki hizmet asla bitmez, ilçemiz hizla büyüdügü için ortaya çikan talepleri ve ihtiyaçlari da belirli bir çalisma halinde hemsehrilerimizle bulusturuyoruz. Her yeni yatirimla daha fazla tercih edilen, her yeni yatirimla daha planli büyüyen bir ilçeyiz. Temel belediyecilik hizmetlerimizin yani sira kültürel, sanatsal, sportif, çevresel, arastirma gelistirme alanlarinda en güzel hizmetleri Yesilyurt’lularla bulusturuyoruz. Bütün yasam alanlarimizda bir hizmetimizi ve yatirimimizi görebilirsiniz. Çünkü biz bu güzel ilçeye hizmet etmenin mutlulugunu ve onurunu yasiyoruz. Isimize dört elden sarildik, dinamik ve çaliskan bir ekiple 7/24 vatandaslarimizin emrindeyiz. Konak bölgemizde bu dönemde ki yatirimlarimizdan nasibi alan, güzel hizmetlere kavusan, gelisimine büyük önem verdigimiz çok özel bir mahallemizdir. Ilçemizin gelisime en fazla açik bölgelerinden olup, verimli tarim arazileri, bag ve bahçeleri ve tarihi geçmisinin yani sira yemekleri, meyveleri ve misafirperver insanlariyla farkli güzellikleri bir arada toplayan Konak’in hem mevcut yapisinin korunmasi hem de ortaya çikan ihtiyaçlarinin giderilmesi için üzerimize düsen görevleri yerine getiriyoruz. Mahalle Muhtarlarimiz, esnaflarimiz ve mahalle sakinlerimizin görüsleri dogrultusunda hangi alanda hizmete ihtiyaç varsa onu konusuyoruz, planliyoruz ve uyguluyoruz. Bugüne kadar ki hizmetlerimizle Konak’ta ciddi bir degisim söz konusudur, bu farkliligi yakindan görebiliyoruz. Burada yasayan kiymetli hemsehrilerimizin taleplerini yerine getirmeye devam edecegiz” diye konustu.

Konak bünyesinde yer alan Yeni, Su ve Bahçebasi Mahalle Muhtarlari ise Konak bölgesine yapilan yatirimlardan dolayi Çinar’a tesekkürlerini sundular. Toplanti sirasinda söz alan mahalle sakinleri ise talep ve isteklerini Çinar’a ilettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile