Çka‘dan Tarsus Belediyesi‘ne Bir Miyon 281 Bin Tl‘lik Destek

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), Tarsus Belediyesi‘nce hazırlanan; ‘Tarsus Kubat Paşa Medresesi Restorasyon Projesi‘ ile ‘Tarsus İŞGEM İyileştirme ve Geliştirme Projesi‘ni kabul etti. Bu kapsamda da ajans tarafından belediyeye bir milyon 281 bin TL‘lik mali destek verilmesi kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili olarak Tarsus Belediyesi‘nden yapılan açıklamaya göre; ‘2010 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı‘ kapsamında ÇKA‘ya 4 ayrı proje sunulduğu belirtilerek, yasa gereği ajansın sadece 2 projeye destek verebileceği hatırlatıldı. Bu kapsamda da ‘Tarsus Kubat Paşa Medresesi Restorasyon Projesi‘ ile ‘Tarsus İŞGEM İyileştirme ve Geliştirme Projesi‘ kabul edildiği ifade edildi. Bu kapsamda ‘Tarsus İŞGEM İyileştirme ve Geliştirme Projesi‘ ile ilçedeki işsizlik oranının geriletilmesinin hedeflendiği, bu amacı ulaşılabilmesi için de İş Geliştirme Merkezi‘nin hizmet altyapısının güçlendirilmesi ve kapasitesinin arttırılması planlandığı kaydedildi. Projenin toplam bütçesinin bir milyon 235 bin TL olduğu, 18 ayda tamamlanması öngörülen projenin 741 bin TL‘lik bölümününse ÇKA tarafından karşılanacağı belirtildi.

‘Tarsus Kubat Paşa Medresesi Restorasyon Projesi‘ ile de Tarsus‘taki tarihi, kültürel yapıların korunmasını ve restorasyonunu gerçekleştirilerek, tüm bu yapıların turizm sektörünün hizmete sunulmasının amaçlandığı ifade edildi. Açıklamada projeyle ilgili olarak şu bilgilere yer verildi; "Bu amaç doğrultusunda Kubat Paşa Medresesi‘nin restorasyonu yapılarak ‘Kent Müzesi‘ olarak kullanıma açılacak. Proje toplam bütçesi 900 bin TL olup, ÇKA‘nın projeye toplam katkısınınsa 540 bin TL‘dir. Proje 12 ay içerisinde tamamlanacak. Projeler ile ilgili ayrıntılı bilgi ÇKA ile yapılacak sözleşmeden sonra düzenlenecek tanıtım toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile