Çocuklarinin Gözleri Önünde Esini Biçaklayan Kocaya 16 Yil Hapis Cezasi

Çocuklarinin Gözleri Önünde Esini Biçaklayan Kocaya 16 Yil Hapis Cezasi

Sancaktepe’de 13 yillik karisini üç çocugunun gözü önünde defalarca biçaklayarak agir yaralayan sahis, "esi kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 16 yil 6 ay hapis cezasina çarptirildi. Durusmada dinlenen müsteki kadin, “’Ölüyorum ambulansi ara’ dedigimde, ‘ölümünü daha erkene aldirma, girtlagini keserim, zevk aliyorum’ dedi” ifadelerini kullandi.



Sancaktepe’de 9 Haziran 2021 tarihinde Yüksel Demirci (37), 13 yillik karisi Mihri Demirci’yi (34), üç çocugunun gözleri önünde defalarca kez biçaklayarak agir yaraladi. Yarali kadin günlerce yogun bakimda yasam savasi verirken, olayin ardindan gözaltina alinan es tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sorusturma asamasinda alinan ifadesinde 6 yil önce kendisine bipolar teshisi konuldugunu iddia eden Yüksel Demirci, olay günü esiyle ailevi sorunlardan dolayi tartistiklarini anlatarak, “Kolumla Mihri’yi ittim. Çekmeceden bir biçak aldim. 2-3 defa Mihri’nin karin bölgesine sapladim. Daha sonra evden ayrildim” dedi.



Ilk celsede karar

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hakkinda ‘ese karsi kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan 13 yildan 20 yila kadar hapis talebiyle dava açilan sanik Yüksel Demirci, hakim karsisina çikti. Anadolu 7. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, tutuklu sanik cezaevinden getirilirken müsteki ve taraf avukatlari salonda hazir bulundu.

‘Bipolar hastasiyim’ diyerek kendini savundu

Dosyaya istenen raporda cezai ehliyetinin tam oldugu belirtilen sanik Yüksel Demirci durusmadaki savunmasinda, “Evde en ufak bir sürtüsme, tartisma olmamistir. Esime karsi bir kastim yoktu. Gayet mutlu mesut bir sekilde yasiyorduk. Ben bilinçli yapmadim. O anki psikolojime esim birebir sahittir” diyerek kendisine olaydan önce bipolar teshisi konuldugunu öne sürdü.

“Ölümünü daha erkene aldirma, girtlagini keserim”

Müsteki Mihri Demirci ise 13 senelik evli olduklarini söyleyerek, “13 sene boyunca sürekli siddet ve kavga vardi. Engelli kizimin sebebi esimin siddetiydi. Hamileyken karnima vurdu. Evet ölmedim, yasiyorum. Söylediklerine kesinlikle katilmiyorum. Bipolar hastaligi iddiasini kabul etmiyorum. Çok akli basinda hareket ediyordu. O gün küçük çocugumun dogum günüydü. Ben mutfakta hazirlik yaparken beni biçakladi. Basimda oturdu. ‘Ölüyorum ambulansi ara’ dedigimde, ‘ölümünü daha erkene aldirma, girtlagini keserim. Zevk aliyorum’ dedi.

1 ay boyunca hastanede yattim. Çok zor seyler yasadim. Ayakta durmaya çalisan bir anneyim, bunun basit sekilde yargilanmasini istemiyorum” dedi.



Mahkemeden 16 buçuk yil hapis cezasi

Son sözü sorulan sanik Yüksel Demirci, “Çok pismanim, bilerek yapmadim” diye konustu.

Yaralama eyleminin hayati tehlike olusturacak boyutta oldugunu gerekçe gösteren mahkeme, sanigin ‘ese karsi kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan 16 yil 6 ay hapisle cezalandirilmasina hükmederek tutukluluk halinin devamina karar verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile