Çok Istedigi Kutsal Topraklari Gördü, Dönüs Yolunda Uçakta Kalbi Durdu

Çok Istedigi Kutsal Topraklari Gördü, Dönüs Yolunda Uçakta Kalbi Durdu

Kutsal topraklara giderek çok istedigi Kabe’yi gören 6 çocuk annesi, dönüs yolunda uçakta geçirdigi kalp krizi sonucu hayatini kaybetti.

Tokat’in Sulusaray Ilçesine bagli Alanyut köyünde yasayan Güldeste Özdemir (63), hacca gitmek için sira beklerken Umre’ye gitmeye karar verdi. Esi Feyzullah ile Mekke’ye giden Özdemir, çok istedigi kutsal topraklarda ibadetini yapti. 15 günlük Umre’nin ardindan yurda dönüs için 15 Ocak 2023 tarihinde uçaga binen Özdemir, Misir semalarindayken rahatsizlandi. THY uçagi rotasini degistirerek Sarm El Seyh Havalimanina acil inis yapti. Kalp krizi geçirdigi belirlenen kadin, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Özdemir’in cenazesi ile birlikte kafile baskani havalimaninda kaldi. Umrecileri tasiyan uçak ise Ankara’ya inis yapti. Ailenin cenazenin memleketine getirilmesi talebi üzerine Diyanet Isler Baskanligi devreye girdi. Cenaze, Misir’dan Istanbul’a, Istanbul’dan da uçakla Sivas Nuri Demirag Havalimanina gönderildi. Özdemir’in cenazesi, köyünde kilinan cenaze namazinin ardindan topraga verildi.

Taziyeleri kabul eden Feyzullah Özdemir, esinin kutsal topraklari görmeyi çok istedigini, görevini yaptiktan sonra hakkin rahmetine kavustugunu belirterek gözyasi döktü.

"Devletimiz var olsun, milletimiz sag olsun cenazemizi orada birakmadilar"

Umre kafilesine baskanlik yapan Mustafa Tural, yaklasik 10 yildir hac sirasi bekleyen halasinin kutsal topraklari görmeyi çok istedigini söyledi.

Halasinin Umre’sini tamamladiktan sonra dönüs yolunda rahatsizlandigini belirten Özdemir, "Uçagimiz Cidde’den havalandiktan 50 dakika sonra rahatsizlandi. Uçak rotasini degistirerek acil inise geçti. Sarm El Seyh Havalimanina inis yaptigimiz sirada vefat etti. Prosedür geregi cenaze THY’nin görevlilerine teslim edildi. Ben de cenazenin yaninda kaldim. Devletimiz var olsun, milletimiz sag olsun cenazemizi orada birakmadilar. Büyükelçiligimiz Diyanet Isler Baskanligimiz, Mekke ekip koordinasyon baskanligimiz is birligi içinde cenazemizin ülkesine gönderilmesini sagladi. Devlet her zaman yanimizda idi. Rabb’im razi olsun" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile