Çöpe Dökülen Sebze Açiklamasi Açiklamasi 'Insan Sagligini Tehdit Eden Ürünler'

Çöpe Dökülen Sebze Açiklamasi Açiklamasi 'Insan Sagligini Tehdit Eden Ürünler'

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde çöp tesisine atilan sebzeler sosyal medyada gündem oldu. Konuya iliskin açiklama yapan Gazipasa Yas Sebze ve Meyve Komisyonculari Dernegi Baskani Fidan, atilan ürünlerin insan sagligina zarar verecek durumda oldugunu belirterek, “Yiyebiliyorsa, o ürünleri sofraya koyabiliyorsa memnuniyetle cebimden karsilamak kaydiyla ikram ederim” dedi.



Antalya’nin Gazipasa ilçesinde arazi bakmak için dolasan bir kisi çöp döküm tesisine dökülen sebzeleri fark etti. Sebze fiyatlarinin artmasi amaciyla saglam ürünlerin çöpe atildiginin iddia edildigi görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerde sebzeleri gösteren kisi, “Tesadüf olarak gördügümüz hainlige gelin bakin. ‘Ülkede neden tarim yok? Sebze meyve neden pahali?’ Buyurun bakin. Ben haberci degilim, gazeteci degilim. Normal siradan bir vatandasim. Ürünlerin hepsi yeni dökülmüs. Burada tonlarca ürün var. Su zor günler geçiren vatandasin hakkini gasp etmek, çalmaktir. Bunu buraya dökeceginize bedavadan vatandasa dagitin da bir hayra girin” dedi.



“INSAN SAGLIGIYLA OYNAYAMAZSINIZ”

Çöp döküm tesisine atilan sebzeler ile ilgili açiklama yapan Gazipasa Yas Sebze ve Meyve Komisyonculari Dernegi Baskani Hamdi Fidan, Gazipasa’da üretimin ihracata yönelik oldugunu, günlük yaklasik 500 ton ihracat yaptiklarini söyledi.

Ihracata giden ürünlerin ambalajlanma veya sevk sirasinda zarar görenlerini seçtiklerini belirten Fidan, seçilen ürünler içerisinde iç piyasada da kullanilamayacak olanlari ayirdiklarini dile getirdi. Görüntülerdeki ürünlerin iç piyasada da kullanilamayacak ürünler oldugunu belirten Fidan, "çikma" olarak adlandirilan ürünleri iç piyasada sattiklarini vurguladi.

“YIYEBILIYORSA O ÜRÜNLERI MASRAFLARINI KARSILAYARAK GÖNDERELIM”

Kimsenin 1 kilogram sebze veya meyvesini çöpe atmayacagini söyleyen Gazipasa Yas Sebze ve Meyve Komisyonculari Dernegi Baskani Hamdi Fidan, “Yenebilecek olan ürünleri zaten degerlendiriyoruz. Sofraya konulmayacak olan ürünleri de belediyenin konteynirlari var oraya koyuyoruz. Aksam çöpler dökülüyor. Neticede oradaki ürünlerin böcekli oldugunu, sofraya konulmayacak kapasitede oldugunu görürsünüz. Hiç kimse bir kilo sebzesini veya meyvesini çöpe atmaz. Ürünün pahalanmasi için böyle bir sey yapilamaz. Gazipasa’daki ürünün tamamini çöp atsaniz piyasayi etkileyemezsiniz. Bugün Fethiye’den Hatay’a kadar domates üretiliyor. Isterseniz Gazipasa’da hiç üretmeyin yine de piyasayi etkileyemezsiniz. Bize gelsin kendisine lazimsa o ürünleri nakliyesi de bize ait olmak üzere verelim. Yiyebiliyorsa, o ürünleri sofraya koyabiliyorsa memnuniyetle cebimden karsilamak kaydiyla ikram ederim. Bu ürünler böceklidir. Sizi göremezsiniz sizi örnek olarak gösterebilirim dis olarak çok güzel ama içine baktiginizda böcek var. Insan sagligiyla oynayamazsiniz. Biz bu konuda çok titiz davraniyoruz” ifadelerini kullandi.

“DAHA ÖNCE FIYAT YÜKSELTMEK IÇIN BU TARZ SEYLER YAPILDI”

Daha önce fiyatlarin yükselmesi için bu tarz olaylarin yasandigini bu nedenle olayi arastirdiklarini belirten AK Parti Gazipasa Ilçe Baskani Ali Dogan, “Sosyal medyadaki görüntüleri gördükten sonra görüntüleri incelemeye aldik. Görüntüleri izledikten sonra birçok sey aklimiza geldi. Daha önce fiyati yükseltmek için bu tarz seylerin yapildigini biliyoruz. Böyle bir sey mi yoksa farkli bir sey mi arastirdik. Görüntülerdeki ürünler tamamen mevsim sonu, üretim fazlasi oldugunu anladik. Bu mevsimde zararli böcekler biraz daha fazla oluyor. Bu zararli böcekler domatese girip domatese zarar veriyor. Ihracata da gönderemedigimiz bu ürünler iç tüketimde tüketilmiyor. Dolayisiyla evde kalan mal da halde kaliyor. Halde 150 tane esnafimiz var. Orada herkesin beser onar paket attigini düsünürsek çok fazla yogunluk oluyor. Ve bir ilaç kalintisi ile ilgili bir durum var. Tamami mevsimin getirdigi hemen hemen her yil bu mevsimlerde olan bir sey” seklinde konustu.

(Fadil Kösedag - IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile