Çorum'da 500 Yil Önce Var Oldugu Belirtilen Bedestenin Benzeri Insa Edilecek

Çorum'da çesitli kaynaklarda 500 yil önce var oldugu aktarilan ancak akibeti bilinmeyen bedestenin benzerinin yapimi için çalisma baslatildi.

Çorum Belediyesince Recep Tayyip Erdogan Caddesi'ne insa edilecek Bedesten ve Yeralti Otoparki Projesi'nin temel atma töreni düzenlendi.

Vali Mustafa Çiftçi, burada yaptigi konusmada, 4 katli ve 11 bin 726 metrekare alana sahip binada 25 is yeri ile 211 araç kapasiteli otopark olacagini söyledi.

Bedesten ve otoparkin 32 milyon liraya mal olacagini belirten Çiftçi, projenin kente deger katacagini vurguladi.

Çiftçi, Çorum'da siyaset, bürokrasi ve kamu kuruluslarinin uyumlu çalismasinin hizmetlere yansidigini kaydetti.

Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin da bir tarihçinin kendisine Çorum'da 16'nci yüzyilda bir bedesten bulundugunu söylemesi üzerine yeralti otopark projesini revize edip bedesten ile insa etmeye karar verdiklerini anlatti.

Eski bedestenin nerede oldugunu ya da yikilip yikilmadigini bilmediklerini aktaran Asgin, "500 yil öncesini andirir görünümde bir bedesten yapiyoruz. Altindaki otopark ise bölgedeki park sikintisini büyük oranda çözecek. Üstündeki 25 dükkani esnafimiz sabah besmeleyle açacak, kazandigi paranin azina bereket diyerek, elhamdülillah diyerek ahilik kültürünü temsil edecek. Ahilik kültürünü tekrar hayata geçirecek bir bedesteni burada insa edecegiz." dedi.

Asgin, binanin Agustos 2022'de açilmasini planladiklarini ifade etti.

AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oguzhan Kaya ve Erol Kavuncu da projenin kente hayirlar getirmesini temenni etti.

Konusmalarin ardindan protokol üyelerince insaatin temeli atildi.

Törene, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Il Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, AK Parti Çorum Merkez Ilçe Baskani Erhan Akar da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile