Çorum'da Kades Baris Meydani'na Kütüphane Kurulacak

Çorum Kardes Baris Meydani'nda belediyeye ait binanin, kütüphane olarak kullanilmak üzere Kültür ve Turizm Bakanligina tahsis edildigi bildirildi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, binanin devredilmesiyle ilgili protokol imzaladi.

Açiklamada ifadelerine yer verilen Çiftçi, Hasan Pasa Halk Kütüphanesi'nin Kades Baris Meydani'ndaki yeni binaya tasinacagini belirtti.

1963 yilindan bu yana hizmet veren Hasan Pasa Halk Kütüphanesi binasinin ekonomik ömrünü tamamladigina dikkati çeken Çiftçi, "Mevcut kütüphane binasinin fiziki ortamlarinin iyilestirilmesi, artan ihtiyaçlara uygun ek mekanlar olusturulmasi konusunda çalismalar yapilmis ancak binanin ekleme ve degisikliklere uygun bulunmadigi, ekonomik ömrünü tamamladigi sonucuna ulasildigindan bu alana yeni bir kütüphane binasi yapilmasinin daha uygun oldugu degerlendirilmistir." ifadelerini kullandi.

Yeni bina yapilincaya kadar okuyucu hizmetlerinin devam edebilmesi için merkezi konumda, kolay ulasilabilecek, geçici bir bina arayisina girildigini aktaran Çiftçi, "Belediyemize ait Kades Baris Meydani'nin içerisinde bulunan binanin üst katinin Kültür ve Turizm Müdürlügümüze tahsis edilmesi Sayin Belediye Baskanimizin takdirleri ile uygun görülmüstür. Protokol ile Kades Meydani'nda belediyeye ait binanin kuzey blok üst kati 15 yilligina kütüphane olarak Kültür ve Turizm Bakanligina tahsis edilmistir." degerlendirmesinde bulundu.

Çiftçi, bina tahsisinden ötürü Baskan Asgin'a tesekkür etti. ???????

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile