Çorum'daki Tarihi Ve Kültürel Eserlerin Minyatürlerinin Yer Aldigi 'Çorumminia' Açildi

Çorum Belediyesince yaptirilan, içinde tarihi ve kültürel eserlerin minyatürlerinin yer aldigi "Çorumminia" açildi.

Açilisa katilan Vali Mustafa Çiftçi, Çorum'da çok güzel hizmetler yapilarak açilislarinin tek tek gerçeklestirildigini söyledi.

Çorumminia'nin, sehrin tarihi ve kültürel anlamda tanitimina büyük katki saglayacagini belirten Çiftçi, "Imkanlarimiz dahilinde firsatimiz ve zamaniz varken eser üretmeye mecburiyetimiz var. Belediye Baskanimizin yaptigi bu güzel eser, sehrimizin tanitimina büyük katki saglayacaktir. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum." dedi.

Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin ise 220 dönümlük Çorum Millet Bahçesi'nin yanina 5 dönümlük alan içine Çorummina'yi kurduklarini belirtti.

Çorum'un tarihi, kültürel degerlerinin bilinmesi adina il genelindeki bütün tarihi ve kültürel degerleri minyatür haline getirerek Çorumminia'yi kurduklarini anlatan Asgin, söyle devam etti:

"Çorum'un cazibe noktalari var ancak sehrimize gelen misafirlerimizin gezebilecegi, tarihi ve kültürel yerlerin minyatürlerini görebilecegi bir yer hazirladik. Burada 26 eserin ve 3 rölyefin minyatürünü yaptik. Etrafini kale gibi Hitit surlariyla çevirdik. Bahçesine 1700'ün üzerinde bitki dikerek botanik bahçe haline getirdik. Ayrica yanina da alani gezen vatandaslarimiz için dinlenme tesisi kurduk. Biz bu sehri nasil gelistirebiliriz, hayati nasil kolaylastirabiliriz, bunun için çalisiyoruz."

Asgin, Çorumminia'nin 4 milyon 140 bin liraya mal oldugunu aktardi.

Açilista, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu da birer konusma yapti.

Konusmalarin ardindan Vali Çiftçi ve protokol üyeleri açilisi yapilan Çorumminia'yi gezdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile