Çorum'dan, Orman Yanginlarindan Etkilenenlere Gida Ve Ihtiyaç Malzemeleri Gönderildi

Çorum'da, orman yanginlarinda zarar görenler için hazirlanan gida ve ihtiyaç malzemeleri, Antalya'ya dogru yola çikti.



Çorum Belediyesince tedarik edilen temel gida ve temizlik malzemelerinin yüklendigi iki kapali kasa kamyonet ile 6 personel Antalya'ya dogru hareket etti.

Belediye Baskan Yardimcisi Turhan Candan, gazetecilere, orman yanginlarinda zarar gören vatandaslarin yaralarini sarmak için çalisma baslattiklarini söyledi.

Yangindan etkilenen bölgede yardimlarin uyumlu yapilabilmesi için Cumhurbaskanliginca Antalya'da koordinasyon merkezi kuruldugunu belirten Candan, "Bize de Antalya'daki orman yanginlarindan etkilenen 34 köyü verdiler. Biz de o köyleri tek tek gezerek, hem gida yardimi yapacagiz, hem sicak çorba dagitacagiz. Ekmek, su ve buna benzer ihtiyaç malzemelerini o bölgedeki vatandaslarimiza ulastiracagiz." dedi.

Çorum Belediyesi olarak yanginla mücadeleye destek verdiklerini dile getiren Candan, "Antalya Gündogmus bölgesinde orman yanginlarina gönderdigimiz 2 su tankeri, 1 arazöz ve 9 personelden sonra 34 köyde evleri yanan vatandaslarimiza gida ve hijyen paketi yardimimiz 2 araç 6 personelimizle yola çikti. Yaralarimizi hep birlikte sarip üzerimize düseni yapacagiz." diye konustu.

- Osmancik Belediyesi tanker gönderdi

Osmancik Belediyesi de yanginla mücadelede kullanilmak üzere 20 tonluk su tankeri ve 2 personeli Antalya'ya gönderdi.

Belediye Baskani Ahmet Gelger, iki personel ve tankeri belediye binasi önünden ugurladi.

Gelgör, tankerin Evrenseki Manavgat Yangin Koordinasyon Merkezi'ne bagli olarak yanginla mücadele çalismalarina katilacagini bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile