Çorum Emniyet Müdürlügü Kentte Huzur Ve Güvenligi 'Sok Denetim' Ile Pekistiriyor

Çorum'da Emniyet Müdürlügünce yapilan kisa süreli "sok denetim" ile kentte suç isleme ya da toplumsal kurallara uymama egiliminde olan kisilerde "yakalanma riski" hissini artirilmasiyla huzur ve güvenligin pekistirilmesi hedefleniyor.

Kent merkezinde vatandaslarin yogun olarak bulundugu kilit noktalar basta olmak üzere belirlenen güzergahlarda kontrol noktasi olusturan ekipler, sürücü ve araçlar üzerinde trafik, asayis ve güvenlik kurallari çerçevesinde inceleme yapiyor.

Asayis, trafik, güvenlik, terörle mücadele, narkotik gibi birimlerin yani sira motorize ekiplerin de katildigi denetimler, suçun islenmeden önce engellenmesinin yani sira suçlularin yakalanmasina da katki sunuyor.

Denetimlerde araç ve sürücülerin trafik açisindan kusurlari tespit edilerek düzeltilmesi için trafik polislerince yönlendirilirken yakalanan suçlu ve suç unsurlari hakkinda ise resmi islem baslatiliyor.

Ayni noktada en fazla yarim saat denetleme yapan ekipler, sik sik nokta degistirerek kötü niyetli kisilerin muhtemel olumsuz davranislarini önlemeyi hedefliyor.

Il Trafik Denetleme Sube Müdürü Bünyamin Demir, Gülabibey Mahallesi'ndeki Rüstem Eren Parki'nda ekiplerle birlikte "sok denetim" yapti.

Demir, sürücüleri bilgilendirerek denetimlerin siklastigini ifade etti.

Il Emniyet Müdürü Mehmet Gülser'in talimatiyla denetim sayisinin artirildigini, günde 5 kez "sok denetim" yaptiklarini belirten Demir, vatandaslardan olumlu geri dönüsler aldiklarini dile getirdi.

Ekiplerce araci ve evraklari incelenen Ali Uzuner ise denetimlerin arttigini fark ettigini ve uygulamayi destekledigini söyledi.

Denetimlerin insanlarin kurallara daha çok uymasini saglayacagini düsündügünü ifade eden Uzuner, "Her bir insan kimseye rahatsizlik vermeden yasamali. Ben bu denetimlerden rahatsiz olmuyorum, suçu olan rahatsiz olur, suçsuz kisi neden rahatsiz olsun? Daha çok denetim olursa suçlular daha çok gözünün önüne bakar, herkes birbirine daha saygili olur." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile