Çorum Kirkdilim'de T2 Ve T3 Tünellerinde Kazi Çalismalari Tamamlandi

Karadeniz Bölgesi'ni Iç Anadolu'ya baglayan en önemli güzergahlar arasindaki Çorum'da, yaklasik 675 milyon liralik yatirimla insa edilen Kirkdilim Tünelleri'nde T2 ve T3 tünellerinde kazi çalismalarinin yüzde 100, T1 tünelinde ise yüzde 80 tamamlandigi bildirildi.

Karayollari 7. Bölge Müdürü Rifat Silov, Kirkdilim'de yürütülen çalismalar hakkinda Çorum Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi'nda kent yöneticilerine bilgi verdi.

Kirkdilim mevkisindeki yol ve tünel çalismalarinin devam ettigini belirten Silov, projenin Osmancik-Çorum kara yolundaki 8,6 kilometrelik alani kapsadigini söyledi.

Proje kapsaminda 4 bin 99 metre uzunlugunda 3 çift tüp tünel yapilacagini anlatan Silov, "Bu tünellerden T3 tüneli kazi destek olarak yüzde 100'ü tamamlandi. Beton imalatlari da yüzde 90 seviyesine geldi. T2 tünelinde kazi çalismalari yüzde 100 tamamlandi, beton imalatlari yüzde 20 seviyesindedir. T1 tünelinde ise kazi çalismalari yüzde 80'e ulasmistir." dedi.

Silov, T1 tüneli çikisinda heyelan meydana geldigini aktararak, "Sev desteklemesi yapildigi halde heyelan olustu. Su anda hem genel müdürlügümüz hem bölge müdürlügümüz çalisma yapiyor. Daha sonra belki sondaj çalismasi yapilacak. Orada hareketi önceden gördügümüz için tedbir almistik, çok sükür sikinti olmadan orayi çözecegiz insallah. Heyelan, tüneldeki çalismalari etkilemeyecek." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile