Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Tosun Açiklamasi 'Belediyecilik Siyaset Degil, Hizmet Makamidir'

Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Tosun Açiklamasi 'Belediyecilik Siyaset Degil, Hizmet Makamidir'

Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Mehmet Tosun, seçim çalismalari kapsaminda Bodrum’un Karaova Mahallesi’nde vatandaslarla bulustu, esnafin dertlerini ve belediyeden beklentilerini dinleyerek “Göreve gelir gelmez, gece gündüz çalisarak Bodrumumuzun belediyecilik adina kayip yillarini telafi edecegiz. Bunun için sizlerden 5 yilligina yetki istiyoruz” dedi.



Karaova Mahallesi’nde pazar yerini dolasan Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Mehmet Tosun ve Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Prof. Dr. Aydin Ayaydin, mahallelerine hizmet gelmemesinden sikayet eden vatandaslarin sorunlarini ve taleplerini dinledi.

Pazar yeri ziyaretinin ardindan Karaova sokaklarinda dolasarak esnaflarla sohbet eden Mehmet Tosun, Bodrum’da belediyecilik hizmetlerinin 20-30 yil geriden geldigini söyledi.

Bir esnafin isyeri önündeki kanalizasyon mazgalini gören Cumhur Ittifaki Belediye Baskan Adayi Tosun, bu görüntünün bir bahanesi olamayacagini belirterek, “Bugün sokaklarda gezerken tanik oldugumuz manzaralar Bodrum’a yakismiyor. Ben yaptim oldu mantigi ile belediyecilik yapilmaz. Bir altyapi isine basladiginizda, onu bitirene kadar ise ara vermezsiniz. Gece gündüz çalisir, bitirir ve halkin magduriyetini giderirsiniz. Belediyecilik böyle yapilir. Planli ve programli bir sekilde çalisirsiniz. Halki da yaptiginiz çalisma ile ilgili bilgilendirirsiniz” diye konustu.



Belediyecilik siyaset degil, hizmet makamidir

Mehmet Tosun ve Aydin Ayaydin daha sonra Asagi Mazi’daki bir kahvehanede vatandaslarla çay içerek sohbet etti. Kendisinin de Karaovali oldugunu hatirlatan Tosun, “Mazi bizim memleketimiz. Ben Karaova’nin evladiyim. 10 yil boyunca Konacik Belediye Baskanligi yaptigim dönemde, elimizden gelen tüm imkanlari kullanarak, yetki ve sorumluluk alanimizda olmadigi halde bu bölgenin altyapi sorunlarini gidermeye çalistik. ‘Bizim isimiz degil’ demedik. Çünkü belediyecilik bahane bulma yeri degildir. Vatandasin bir sikayeti, bir istegi varsa, o sorunu gidermek için tüm imkanlar kullanilir. Belediyecilik siyaset yapma yeri degil, hizmet etme makamidir” dedi.



“Mahallede hizmet” anlayisiyla belediyecilik yapacaklarini da kaydeden Tosun, “Birçok hizmeti mahallede vatandasimiza vermek gayretinde olacagiz. Çocuklarin, gençlerin kendi mahallelerinde egitim almasini, sosyallesmesini, spor yapmasini çok önemsiyorum. Bu ayni zamanda bizim kaybetmeye basladigimiz mahallelik kültürümüzü de koruyacak” dedi.



Muhtarliklardan baslayarak, mahallelinin su, aritma, temizlik, güvenlik, egitim ve saglik gibi tüm ihtiyaçlarini karsilayacaklarini söyleyen Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Mehmet Tosun, Bodrum halkindan bu yerel seçimlerde kentine oy vermesini isteyerek “Partiye siyasete bakmayin arkadaslar. Biz yerel seçimlerde sizlerin oylarini istiyoruz. Bodrum’un, Mazi’nin, Karaova’nin dogasini da koruyarak, birikmis sorunlarini çözecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile